Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Μετρό Θεσσαλονίκης: Εμφανής η αδυναμία συντονισμού λέει ο ΕΣΘ.

Μετρό Θεσσαλονίκης: Εμφανής η αδυναμία συντονισμού λέει ο ΕΣΘ Για παντελή αδυναμία συντονισμού και ανάληψη ευθυνών των φορέων, ώστε να προχωρήσει το Μετρό Θεσσαλονίκης, κάνει λόγο ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης.
«Το Μετρό: ένα έργο που αποτέλεσε στοιχείο θριαμβολογίας για τους, κατά καιρούς, κυβερνώντες και εμπλεκόμενους στην κατασκευή του, βρίσκεται τώρα στα όρια της κατάρρευσης και εάν δεν ληφθούν δραστικές πρωτοβουλίες είναι αναπόφευκτη η διακοπή του» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΕΣΘ.
 Εκπρόσωποι του Συλλόγου παρευρέθησαν στην εκδήλωση που διοργανώθηκε, στα πλαίσια του Money Show, με θέμα το κυκλοφοριακό και ειδικότερα τη λειτουργία του Μετρό της Θεσσαλονίκης.
«Για μια ακόμη φορά θα τονίσουμε ότι δεν είμαστε αρμόδιοι και δεν θα αναλωθούμε να κρίνουμε τις ευθύνες του καθενός στη δυσλειτουργία του έργου. Δεν θα κουραστούμε, όμως, να φωνάζουμε προς πάσα κατεύθυνση, ότι οι κάτοικοι αυτής της πόλης, η επιχειρηματική της κοινότητα, η Θεσσαλονίκη απαιτεί από όλους τους εμπλεκόμενους και πρωτίστως από την Κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την άμεση ολοκλήρωση του έργου» υπογραμμίζει ο Εμπορικός Σύλλογος και προσθέτει:
«Απαιτεί να βρεθούν άμεσα οι τεχνικοοικονομικές λύσεις και, εφόσον απαιτείται, η ψήφιση σχετικών νομοθετικών διατάξεων, προκειμένου να αποφευχθεί η διακοπή του έργου.
 Απαιτεί το σεβασμό όλων απέναντι στην πόλη, στους πολίτες της και σε όσους θυσιάστηκαν και θυσιάζονται καθημερινά κλείνοντας τις επιχειρήσεις τους και μένοντας χωρίς δουλειά για να επιτευχθεί ο στόχος: να λειτουργήσει το μετρό».
 Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρει, θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τις επιχειρήσεις που καταστράφηκαν ή καταστρέφονται καθημερινά, οι οποίες βρίσκονται στον άξονα κατασκευής του έργου, μέχρι να βρεθεί λύση.
 Ζητά λοιπόν από την υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Δήμο Θεσσαλονίκης να αναλάβουν πρωτοβουλία συντονισμού για την ολοκλήρωση του έργου που αφορά το σύνολο του πληθυσμού της ευρύτερης περιοχής και να διεκδικήσουν προς πάσα κατεύθυνση να λειτουργήσει το μετρό.

Πηγή: ypodomes.com