Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Σύσκεψη των συνταξιούχων, για τη συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 23 Ιούνη.

 Με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των συνταξιουχικών οργανώσεων της Στερεάς Ελλάδας καθώς και εκπροσώπων της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) των ομοσπονδιών ΙΚΑ - ΟΑΕΕ – Δημοσίου – ΝΑΤ – ΟΤΕ – ΟΣΕ - κλπ, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα Γραφεία του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, την Παρασκευή 22 Μάη.
 Θέμα της σύσκεψης ήταν η ενημέρωση για τα τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό και ο συντονισμός των συνταξιούχων ενόψει του πανελλαδικού συλλαλητηρίου, στην Αθήνα στις 23 Ιούνη στις 6 το απόγευμα.
 Τη σύσκεψη άνοιξε και προλόγισε ο πρόεδρος των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ Φθιώτιδας. Μετά την ομιλία των εκπροσώπων των συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών, το λόγο πήραν εκπρόσωποι των τοπικών συλλόγων της περιφέρειας. Από όλους τους ομιλητές εκφράστηκε η αγανάκτηση για τις συνεχιζόμενες επιθέσεις στο ασφαλιστικό σύστημα και στο σύστημα υγείας.
 Κοινή ήταν η δήλωση αποφασιστικότητας στη συνέχιση και ένταση των δράσεων για την ανάκτηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων που σφαγίασαν στο βωμό της ανάκαμψης των κερδών του κεφαλαίου, οι προηγούμενες κυβερνήσεις και που η σημερινή όχι μόνο δεν αποκαθιστά, όπως υποσχόταν προεκλογικά, αλλά «διαπραγματεύεται» την περαιτέρω επιδείνωσή τους με την αύξηση των ορίων ηλικίας, την τρομοκρατία της μη καταβολής των συντάξεων και τη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας.
 Η σύσκεψη έκλεισε με τη συζήτηση των επόμενων κινήσεων σχετικά με την καλύτερη ενημέρωση των συνταξιούχων και τη διοργάνωση της μετακίνησής τους στην Αθήνα τη μέρα του συλλαλητηρίου.

Πηγή: 902.gr