Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Προτεραιότητα ο ΟΛΠ, ο ΟΛΘ και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Πιθανή συμφωνία για πρόωρες και εθελούσιες συντάξεις.

  Για περίπου μια ώρα βρέθηκε στην Ηρώδου Αττικού 19 ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης αμέσως μόλις προσγειώθηκε από την Ρίγα της Λετονίας προκειμένου να ενημερώσει τον πρωθυπουργό για τις διαβουλεύσεις του Eurogroup.
  Την εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης εξακολουθεί να επιθυμεί η Ελληνική πλευρά με τα κυβερνητικά στελέχη να αισιοδοξούν πως τελικά θα υπάρξει ένας έντιμος συμβιβασμός.
"Δεν εξυπηρετεί κανέναν να συνεχιστεί αυτή η παράταση της αβεβαιότητας που υπάρχει όλο το τελευταία διάστημα", τόνιζαν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη.
 Στην κυβέρνηση τώρα αναζητούν τη λύση πάνω στα σημεία "αγκάθια", τα οποία μέχρι τώρα χωρίζουν την Αθήνα από την πολυπόθητη χρηματοδοτική ανάσα 

Ιδιωτικοποιήσεις

  Η μεγαλύτερη σύγκλιση φαίνεται να υπάρχει, σύμφωνα με πληροφορίες, στο θέμα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας με το δημόσιο να έχει τον κυρίαρχο ρόλο. Αν και οι δανειστές επιθυμούν το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων να δοθεί στην αποπληρωμή του χρέους φέρεται να έχουν ήδη τεθεί σε προτεραιότητα ο ΟΛΠ, ο ΟΛΘ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το Ελληνικό και τα περιφερειακά αεροδρόμια.

ΦΠΑ

  Η Ελληνική πλευρά έχει ήδη παρουσίασει στο Brussels Group τους τρόπους με τους οποίους το υπουργείου Οικονομικών εξετάζει να αυξήσει την εισπραξιμότητα του ΦΠΑ κυρίως μέσω της κάρτας των ηλεκτρονικών συναλλαγών.
  Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί είναι τι θα γίνει με την ιδέα που έχει πέσει στο τραπέζι και αφορά τον τουριστικό ΦΠΑ για τα πολυτελή τουριστικα καταλύματα.

Ασφαλιστικό

  Συμφωνία φέρεται πως υπάρχει στο θέμα των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων που αφορούν εθελουσίες εξόδους σε τράπεζες και ΔΕΚΟ.

Εργασιακά

  Με τις ομαδικές απολύσεις να εξακολουθούν να αποτελούν κόκκινη γραμμή ερωτηματικό υπάρχει στο αν κάποια μέτρα που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις μετατεθούν για μετά τον Ιούλιο προκειμένου να κλείσει η συμφωνία.

Η απάντηση του Μαξίμου στον Σαμαρά

 "Ο κ. Σαμαράς επιμένει να κατασκευάζει ανεμόμυλους. Μνημόνια και νέα υφεσιακά μέτρα", τονίζουν κυβερνητικές πηγές σε σχέση με την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού στην Πάτρα.
 Κυβερνητικοί κύκλοι υποστηρίζουν πως ουσιαστικά ¨καλεί την κυβέρνηση να συμφωνήσει σε όλα τα σκληρά μέτρα του mail Χαρδούβελη για μια «σταγόνα ρευστότητας». Το πώς διαπραγματευόταν το έχει αντιληφθεί πλήρως η κοινωνία. Δεν χρειάζεται να το επιβεβαιώνει κάθε φορά που μιλάει.¨

Πηγή: news247.gr