Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Αίγυπτος: Έκρηξη βόμβας έξω από το μετρό του Καΐρου!

Έκρηξη βόμβας έξω από το μετρό του Καΐρου στην Αίγυπτο  Συγκεχυμένες οι πληροφορίες για τα θύματα - Αναφορές για οκτώ νεκρούς και δέκα τραυματίες 

Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε σε στάση του μετρό στο Κάιρο της Αιγύπτου, σύμφωνα με διεθνή δίκτυα. Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί έξω από το σταθμό του Πανεπιστημίου του Καΐρου, ενώ υπάρχει η αναφορά για το θάνατο τουλάχιστον οκτώ ανθρώπων. Ωστόσο, επισήμως το υπουργείο Υγείας της χώρας κάνει λόγο για τραυματίες που έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της περιοχής.
  Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Ahram Online που επικαλείται πληροφορίες από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Χοσάμ Αμντέλ-Γκαφάρ, ανάμεσα στους τραυματίες υπάρχουν δύο αστυνομικοί, αλλά και πολίτες. Εντούτοις, η σοβαρότητα της κατάστασής τους δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.
  Στο μεταξύ, το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu κάνει λόγο για τουλάχιστον έναν νεκρό και πέντε τραυματίες. Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν σπεύσει στο σημείο και διενεργούν έρευνα, ενώ εξήγησαν ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός βρισκόταν στην είσοδο του σταθμού.
  Παράλληλα, το Πανεπιστήμιο εκκενώθηκε και οι πύλες έκλεισαν, ενώ ήδη τα μέτρα ασφαλείας είναι αυξημένα καθώς πραγματοποιείται η ετήσια σύνοδος του Αραβικού Συνδέσμου. Την ίδια στιγμή, νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για την πυροδότηση δύο εκρηκτικών μηχανισμών στο σημείο. 

Πηγή: protothema.gr