Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Αύριο η παρουσίαση της σειράς γραμματοσήμων, «Σιδηρόδρομοι της Ελλάδας»!!!

  Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία με την υποστήριξη του ΟΣΕ, αναγνωρίζοντας την ιστορικοπολιτιστική σημασία του σιδηροδρόμου στα 150 περίπου χρόνια λειτουργίας του, μαζί με την συμβολή του στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη της χώρας, εκδίδουν μία αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων, με τίτλο «Σιδηρόδρομοι της Ελλάδας», αφιερωμένη στη διαχρονική παρουσία των τραίνων στην Ελλάδα.
 Η Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων «Σιδηρόδρομοι της Ελλάδας», θα παρουσιαστεί αύριο Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015 ώρα 12.00, στο τρένο-θέατρο "Το τρένο στο Ρούφ". Η σειρά θα αποτελείται από τέσσερα γραμματόσημα, στα οποία θα απεικονίζονται, τέσσερις από τις ιστορικότερες και πιο χαρακτηριστικές ατμάμαξες. Οι ατμάμαξες αυτές λειτούργησαν ως κινητήριες μονάδες των τραίνων, για 100 περίπου χρόνια, μέχρι και τη δεκαετία του 1970. 
 Η σχεδίαση της σειράς πραγματοποιήθηκε από την χαράκτρια των ΕΛΤΑ, κα Μ. Βαρδοπούλου, με τη συμβολή του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου.
  Όλα τα Φιλοτελικά προϊόντα θα πωλούνται από το κεντρικό Φιλοτελικό κατάστημα (Λυκούργου 5 και Απελλού, Αθήνα) και από τα ταχυδρομικά καταστήματα, μέχρι εξαντλήσεως. Εξαιρούνται οι Φ.Π.Η.Κ, τα φυλλαράκια, και τα τευχίδια αυτοκόλλητων γραμματοσήμων που θα αποσυρθούν στις 29 Μαρτίου 2016.
 Οι συλλέκτες φιλοτελιστές έχουν τη δυνατότητα να σφραγίζουν στο κεντρικό Φιλοτελικό κατάστημα τα φιλοτελικά τους αντικείμενα με την ειδική αναμνηστική σφραγίδα πρώτης ημέρας κυκλοφορίας, αρκεί να έχουν επικολλημένα γραμματόσημα της σειράς που να καλύπτουν την πρώτη μονάδα βάρους εσωτερικού, σήμερα 0,72 ευρώ.

  Η παρουσίαση της σειράς αποτελεί κοινή διοργάνωση των ΕΛΤΑ και του Ο.Σ.Ε

Πηγή:"Σιδηροδρομικά Νέα", naftemporiki.gr