Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Τα μεγάλα σιδηροδρομικά έργα, στο Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο. Δείτε εικόνες!!!

  
  Το ypodomes.com έχοντας υπόψη ότι τελικά τα έργα μετρούν περισσότερο, επισκέπτεται τα εργοτάξια στα μεγάλα έργα που κατασκευάζονται στη χώρα. Ενα από αυτά λίγο εξω από την πόλη είνιαι το μεγάλο σιδηροδρομικό έργο στοΘριάσιο Πεδίο στον Ασπρόπυργο Αττικής. Είναι ένα έργο που η στόχευση του δεν είναι επιβατική αλλά εμπορική, εκεί που η χώρα μας εχει το πραγματικό πλεονέκτημα στο σιδηροδρομο.
  Σήμερα θα δείτε το Φωτορεπορτάζ του ypodomes.com που κατέγραψε όλα τα μεγάλα έργα που πραγματοποιούνται σε αυτό και που προβλέπεται σε 2 χρόνια να έχουν ολοκληρωθεί. Αύριο θα ακολουθήσει ένα εκτενές βίντεο με δεκάδες εικόνες από τα εργοτάξια που είναι σε πλήρη εξέλιξη.
Τα σιδηροδρομικά έργα του Θριασίου που τρέχει η ΕΡΓΟΣΕ θα έχουν ως αποτέλεσμα την εκτόξευση των εμπορευματικών μεταφορών με το συνδυασμό λιμάνι-σιδηρόδρομος. Με τον παράλληλο διαγωνισμό της ΓΑΙΑΟΣΕ, ο παραχωρησιούχος θα μπορεί να αναπτύξει μεγάλες εγκαταστάσεις και να διαχειρίζεται τα εμπορεύματα καθώς και να τα διασπείρει σε όλη την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη.
Από ψηλά η θέα εντυπωσιακή καθώς φαίνεται η αχανής έκταση που περιλαμβάνει το Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο. Από αυτό το σημείο φαίνεται μόνο ένα μέρος του. Το μήκος του ξεπερνά τα 12 χλμ. Ανάδοχος του έργου είναι η κοινοπραξία Άκτωρ-Alstom.
Κτίρια κατασκευάζονται για τις υποστηρικτικές υπηρεσίες που θα υπάρξουν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του. Τα κτίρια αυτά στην τελική τους μορφή θα είναι πολύ εντυπωσιακά καθώς θα έχουν πολύ φουτουριστικό περίβλημα.
Οι σιδηροτροχιές είναι περισσότερες από 80 κάνοντας το συγκεκριμένο χώρο ένα από τους μεγαλύτερους και πολυπλοκότερους της Ευρώπης, σαφέστατα ο μεγαλύτερος των Βαλκανίων.

Πηγή: ypodomes.com