Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015

Να επαναλειτουργήσει ο σιδηρόδρομος στην Πελοπόννησο, ζητούν οι συνταξιούχοι.

Τρένο στην Πελοπόννησο ζητούν  οι συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί  Και το ζήτημα της επαναλειτουργίας του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο θα συζητήσουν οι συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί στη σημερινή τους συνέλευση στην Καλαμάτα, στο ξενοδοχείο "Rex", στις 6 το απόγευμα.
  Αυτό τόνισε στην "Ε" ο γ.γ. του Πανελλήνιου Συνδέσμου Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών Παναγιώτης Ρούσσος. «Θέλουμε να ξαναλειτουργήσει ο σιδηρόδρομος», παρατήρησε ο κ. Ρούσσος και σημείωσε: «Δεν μπορεί να υπάρχει κράτος και να μην υπάρχει σιδηρόδρομος. Δεν είναι δυνατόν να στρώνουν καινούργια γραμμή, να χαλάνε εκατομμύρια ευρώ και μετά να καταργούν το τρένο. Εμείς έχουμε πονέσει το σιδηρόδρομο. Δεν είναι εικόνα του σιδηροδρόμου η τωρινή. Τα έχουν εγκαταλείψει όλα. Να πουλήσουν το άχρηστο υλικό που το έχουν και ρημάζει. Και χρήματα θα πάρουν και το τοπίο θα αλλάξει, θα ομορφύνει η εικόνα. Τα κτήρια του ΟΣΕ, τους σταθμούς, γιατί δεν τα δίνουν για αξιοποίηση; Οι σπουδαγμένοι, οι πανεπιστημιακοί τα κάνουν αυτά».
   Για τη σημερινή συνέλευση ανέφερε ότι «στόχος μας είναι να συναντιόμαστε, να ενημερώνουμε και να επικοινωνούμε» και πρόσθεσε: «Ενημερώνουμε για ό,τι ενδιαφέρει τους συνταξιούχους του σιδηροδρόμου και όχι μόνο. Εχουμε 3.000 μέλη και πηγαίνουμε σε όλη την Ελλάδα. Πρόσφατα πήγαμε στη Λάρισα, στη Λαμία, στην Ελάτεια, στην Πάτρα. Θα κατεβαίναμε πιο νωρίς στην Καλαμάτα -είχαμε έρθει και πέρυσι- αλλά πέσαμε στις εκλογές».

Γ.Σ.
Πηγή: eleftheriaonline.gr