Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Μετρό: Πρωτοβουλία Μπουτάρη, για συσπείρωση των Βουλευτών Θεσσαλονίκης.

Picture 0 for Πρωτοβουλία Μπουτάρη για διάσκεψη των βουλευτών της Θεσσαλονίκης  Την πρόταση της Χριστίνας Ταχιάου, να καθίσουν για πρώτη φορά, όλοι οι βουλευτές Θεσσαλονίκης γύρω από το ίδιο τραπέζι, προκειμένου να βρεθεί κοινός τόπος και να διεκδικήσουν άμεσες λύσεις στην υπόθεση του Μετρό, ανέλαβε να κάνει πράξη, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.
  Μάλιστα, ο κ. Μπουτάρης, δεσμεύτηκε ότι θ’ αναλάβει ο ίδιος την πρωτοβουλία, ώστε να κληθούν όλοι οι βουλευτές για να πάρουν θέση, στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την ερχόμενη Δευτέρα.
«Δήμαρχε, το έλεγα προεκλογικά και το τονίζω και τώρα, ότι ανεξάρτητα από την κομματική τοποθέτηση, ο στόχος είναι να προασπίσουμε το συμφέρον της πόλης μας . Η υπόθεση του Μετρό είναι ντροπή για την πόλη. Αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει και να βρεθεί λύση. Αυτό δεν μπορεί να γίνει εάν δεν συζητήσουμε όλοι μαζί, ώστε να βρούμε κοινό τόπο. Ν’ αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας» είπε χαρακτηριστικά η Χριστίνα Ταχιάου. 
  Ο Γιάννης Μπουτάρης, συμφώνησε αμέσως με την Βουλευτή του Ποταμιού, λέγοντας «θ’ αναλάβω πρωτοβουλία και στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο την Δευτέρα, θα καλέσω τους βουλευτές όλων των κομμάτων. Να κατέβουμε στην Αθήνα ως μια ενιαία ομάδα. Να μας πει ο αρμόδιος υπουργός, τι θα γίνει με το έργο και τι σκοπεύει να κάνει με τους «Μετρόπληκτους».
   Στην συνάντηση που είχε η Βουλευτής του Ποταμιού, με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, συζητήθηκε επίσης, η αξιοποίηση του αεροδρομίου και του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Ο κ. Μπουτάρης και η Χριστίνα Ταχιάου, συμφώνησαν ότι πρέπει να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου και να βελτιωθούν οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις, ενώ θα ήταν χρήσιμο να προστεθεί στην σύμβαση, όρος, που να προβλέπει την αύξηση της επιβατικής κίνησης. Σ’ ότι αφορά, το ζήτημα του λιμανιού, ο κ. Μπουτάρης τόνισε πως ο Δήμος θα συνεχίσει να διεκδικεί την ιδιοκτησία και την εκμετάλλευσή του.

Πηγή: voria.gr
Επιμέλεια: "Σιδηροδρομικά Νέα"