Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Πρόσκληση της Σερβίας προς τους Κινέζους, να επενδύσουν σε σιδηροδρομικές υποδομές.

  Τη σημασία των έργων υποδομής που υλοποιούνται στη Σερβία, με τη βοήθεια της Κίνας και των κινεζικών εταιρειών, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της χώρας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον πρέσβη της Κίνας στο Βελιγράδι, Λι Μαντσάνγκ.

 Ο κ. Βούτσιτς απηύθυνε πρόσκληση σε επιχειρηματίες από την Κίνα να συμμετάσχουν σε έργα κατασκευής οδικών και σιδηροδρομικών υποδομών στη Σερβία.
  Φέτος, σύμφωνα με όσα επισημαίνονται σε τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων Τανγιούνγκ, η Σερβία θα είναι έτοιμη να εγκαινιάσει τις εργασίες για τη σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας από το Βελιγράδι μέχρι τη Βουδαπέστη, καθώς η μελέτη βιωσιμότητας και ο σχεδιασμός του έργου θα είναι έτοιμα έγκαιρα, σημείωσε ο κ. Βούτσιτς.
  Οι δύο άνδρες τόνισαν ότι η φιλία των δύο χωρών σε πολιτικό επίπεδο επιβεβαιώνεται, μέσω της ολοένα και πιο έντονης οικονομικής συνεργασίας.
  Ο Λι Μαντσάνγκ επισήμανε ότι οι εταιρείες από την Κίνα ενδιαφέρονται έντονα για συνεργασία και επενδύσεις. Σ' αυτό το πλαίσιο, πρόσφατα, αντιπροσωπεία της επαρχίας Hebei επισκέφθηκε το Βελιγράδι και εκδήλωσε ενδιαφέρον για συμμετοχή στην υλοποίηση μιας σειράς έργων σε κλάδους, όπως της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Πηγή:imerisia.gr
Επιμέλεια: "Σιδηροδρομικά Νέα"