Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Σοκαριστικό έγγραφο από το Μετρό της Μαδρίτης: Να ελέγχετε κυρίως τους gay

Ο επικεφαλής της ασφάλειας στο μετρό της Μαδρίτης καθαιρέθηκε από τα καθήκοντά του μετά την αποκάλυψη ενός εσωτερικού εγγράφου το οποίο ζητούσε από τους φύλακες να ελέγχουν κατά προτεραιότητα τους ομοφυλόφιλους, τους επαίτες και τους μουσικούς που επιβιβάζονταν στους συρμούς.
Μετά από εσωτερική έρευνα με αφορμή "το αξιοθρήνητο μήνυμα που έστειλε ένας υπάλληλος μιας εταιρείας ασφαλείας, η διεύθυνση (του μετρό) αποφάσισε να επιβάλει πειθαρχικά μέτρα εναντίον δύο υπαλλήλων και να καθαιρέσει από τα καθήκοντά του τον επικεφαλής της ασφάλειας στη Μαδρίτη" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημόσια εταιρεία.

Η εταιρεία θεωρεί ότι ο επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας θα έπρεπε να αποτρέψει την αποστολή αυτού του εγγράφου.
Ο γενικός διευθυντής του μετρό θα συναντηθεί με εκπροσώπους συλλόγων προάσπισης των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων και των αστέγων "για να τους εξηγήσει τι μέτρα θα ληφθούν ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοιες θλιβερές καταστάσεις στο μετρό" της Μαδρίτης.

Το συνδικάτο UGT, το οποίο αποκάλυψε το έγγραφο, είχε απαιτήσει να ληφθούν άμεσα μέτρα.

Η ομοσπονδία Λεσβιών, Ομοφυλοφίλων και Διαφυλικών της Μαδρίτης από την πλευρά της εξέφρασε "κατάπληξη και αγανάκτηση" για τις οδηγίες που δίνονταν στους φύλακες ασφαλείας, οι οποίες προσβάλλουν "την ισότητα που διασφαλίζεται από το Σύνταγμα" και υποκινούν ομοφοβικές συμπεριφορές.

newsit