Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ"

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

  Στις 3, 4, 5 Μάρτη 2015 θα γίνουν Αρχαιρεσίες για την εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου και των υπολοίπων οργάνων του Σωματείου ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Οι εκλογές γίνονται σε μια περίοδο αναμόρφωσης του πολιτικού αστικού συστήματος και όξυνσης της επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων.
 Η πολιτική της Ε.Ε. και των κομμάτων που τη στηρίζουν οδήγησαν στην απελευθέρωση των μεταφορών – σιδηροδρόμων. Ο διαμελισμός του ΟΣΕ σε εταιρείες έχει στόχο το πιο εύκολο ξεπούλημα – ιδιωτικοποίηση των εταιρειών. Οι συνέπειες αυτής της πολιτικής είναι τεράστιες για την κοινωνία: κατάργηση περιφερειακών δικτύων, μείωση δρομολογίων, αύξηση εισιτηρίων, μετατάξεις - απολύσεις εργαζομένων, ανατροπές των εργασιακών σχέσεων. Οι ευθύνες των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, όπως και να ονομάζονται σήμερα στα Σωματεία, είναι τεράστιες και είναι συνυπεύθυνες για το σημερινό μας χάλι. Όλα τα προηγούμενα χρόνια άλλα έγραφαν στις ανακοινώσεις τους και διάβαζαν οι σιδηροδρομικοί και άλλα στήριζαν όταν τα κόμματά τους έρχονταν στην εξουσία. Μίλαγαν όμως για ακομμάτιστο συνδικαλισμό. Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και σήμερα οι δυνάμεις της νέας σοσιαλδημοκρατίας στο κίνημα αλλά και οι όψιμοι αναμορφωτές του συνδικαλιστικού κινήματος όπως οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ (ΔΙΚΤΥΟ) που επιδιώκουν να εξελιχθούν ως ο βασικός μοχλός του νέου κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού. ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ !! Εμείς συνάδελφοι, δε μεταλλαχθήκαμε, δεν αλλάξαμε θέσεις. Έτοιμες λύσεις και κινητοποιήσεις χωρίς θυσίες, αποτελεσματικοί αγώνες χωρίς οργάνωση και συμμετοχή των εργαζομένων σε αυτούς δεν υπάρχουν. Συμμετέχοντας στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα με δυναμισμό παλεύαμε και παλεύουμε:
 • Ενάντια σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης και επαναλειτουργία όλων των περιφερειακών δικτύων. 
 • Για ενιαίο – Δημόσιο Σιδηρόδρομο που να εξυπηρετεί λαϊκές ανάγκες. 
 • Για μέτρα και κανόνες ασφαλούς κυκλοφορίας των τρένων. 
 • Για μισθούς με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων χωρίς καμία πληρωμή αναπαύσεων. 
 • Επαναφορά των μισθών στο επίπεδο του 2009. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. 
 • Για αυστηρή τήρηση 5νθημερου και 8ώρου.
 • Για μειώσεις στις τιμές των εισιτηρίων στο 50% και δωρεάν εισιτήρια για ανέργους, φοιτητές κ.λ.π.
 • Για την ένταξη των εργαζομένων στις αμαξοστοιχίες να ενταχθούν άμεσα στα ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ. 
 • Για βαθμολόγιο, καθηκοντολόγιο, με επαναφορά στους προηγούμενους βαθμούς του Προσωπικού Αμαξοστοιχιών όπως και των Διοικητικών Υπαλλήλων. 
 • Για επάνδρωση των αμαξοστοιχιών με πλήρες προσωπικό. ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Εκλογές ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ - ΜΑΡΤΗΣ 2015
 • Για προσλήψεις προσωπικού με σταθερή και μόνιμη δουλειά – άμεση επαναφορά όλων των εκδιωχθέντων επαγγελματιών σιδηροδρομικών χωρίς καμία εξαίρεση. 
 • Για επαναλειτουργία του τμήματος Κλιναμαξών - Κλινοθεσίων και επαναφορά όλων των απολυμένων συναδέλφων. 
 • Κατάργηση όλων αντιασφαλιστικών και εφαρμοστικών νόμων που κατακρεούργησαν την κοινωνική ασφάλιση, τις συντάξεις, το εφάπαξ. 
 • Κάλυψη άμεσα όλων των αναγκών των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία. 
 • Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα υγείας πρόνοιας.
 • Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
  Σήμερα δεν έχουμε ανάγκη από ένα κίνημα που θα συνεχίσει να υλοποιεί στις γραμμές των εργαζομένων τη θεωρία της ταξικής συνεργασίας με στόχο την επανεκκίνηση της καπιταλιστικής οικονομίας με μειώσεις μισθών, συντάξεων ασφαλιστικών και υγειονομικών δικαιωμάτων. Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους στις λογικές του αναγκαίου κακού και του εφικτού. Η άνοδος ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην κυβερνητική εξουσία δεν αλλάζει τη στρατηγική κατεύθυνση στη λειτουργία των σιδηροδρομικών μεταφορών. Θα ενισχύεται μόνο όποια δραστηριότητα θα συμβάλλει στην ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία του κεφαλαίου. Βασικός τους στόχος η άμεση ή έμμεση συμβολή του σιδηρόδρομου στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, ανεξάρτητα αν αυτός ο δρόμος είναι η πώληση στα μονοπώλια, η σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, η παραχώρηση κ.λ.π. Από την άλλη, θα επιχειρηθεί το συνδικαλιστικό κίνημα να στηρίξει την κυβερνητική πολιτική. Κάτω από τη σημαία της κοινωνικής συνοχής, της συναίνεσης, των «κοινωνικών διαλόγων», θα αναδιοργανώσουν τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό για να βάλουν εμπόδια στην άνοδο της ταξικής πάλης των εργαζομένων. Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες, Από τέτοιο κίνημα, χορτάσαμε. Είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι με την ψήφο τους και τη συμμετοχή του να ενισχύσουν την ανασύνταξη του κινήματος και την ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων. Σας καλούμε να στηρίξετε την προσπάθεια που κάνουμε για ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας. Η φωνή μας στο Σωματείο θα είναι η δική σας βροντερή φωνή, με πείσμα και δυναμισμό.

ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ 

1. ΒΑΓΕΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 

2. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ 

3. ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 

4. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 

5. ΚΑΣΚΑΝΤΙΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 

6. ΜΑΝΙΚΟΣ ΘΩΜΑΣ

7. ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ 

8. ΜΟΔΕΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 

9. ΣΑΡΚΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 

10. ΤΣΙΡΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ