Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Οργισμένος ο Δήμαρχος Τρικκαίων μετά το τραγικό δυστύχημα

Οργισμένος ο Δήμαρχος Τρικκαίων μετά το τραγικό δυστύχημα
Οργισμένη ήταν η ανακοίνωση του Δημάρχου Τρικκαίων, με παραλήπτη τον ΟΣΕ, έπειτα από το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο του 43χρονου άνδρα που παρασύρθηκε από αμαξοστοιχία, στην προσπάθειά του να διασχίσει τις ράγες, μέσω αυτοσχέδιας διάβασης.
Ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου κάλεσε τους υπεύθυνους του οργανισμού να ανακαλέσουν την απόφασή τους για κατάργηση υφιστάμενης διάβασης, ανεξάρτητα από το κόστος διατήρησής της, τονίζοντας ότι «η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω απ’ όλα».

Η ανακοίνωση του Δημάρχου

«Σε συνέχεια της μέχρι τώρα αλληλογραφίας μας για τα ζητήματα των διαβάσεων του ΟΣΕ, με ιδιαίτερη λύπη και εξαιρετικά μεγάλη αγανάκτηση, σας μεταφέρω, ως εκπρόσωπος όλων των κατοίκων της πόλης των Τρικάλων, την είδηση για ακόμη έναν θάνατο στις ράγες της σιδηροδρομικής γραμμής εντός του πολεοδομικού ιστού χθες 22/12/2014.

Ανεξαρτήτως των αιτιών του συγκεκριμένου θλιβερότατου περιστατικού, οφείλω να επισημάνω με όλη τη δύναμη της φωνής των 80.000 κατοίκων του Δήμου μας, ότι τέτοια περιστατικά είναι απαράδεκτα και ανεπίτρεπτα για την περιοχή ευθύνης σας.

Η ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά.

Κι εν όσω διαβάζετε αυτές τις γραμμές, σας υπενθυμίζω ότι επιμένετε στην κατάργηση της διάβασης στον οικισμό του Κηπακίου, παρά τις τρεις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων για το αντίθετο.

Παρότι πολλές φορές σας έχω επισημάνει τους κινδύνους από αυτή την κίνηση, αφού θα συμβεί ό,τι ακριβώς και στα λοιπά σημεία της γραμμής (αυτοσχέδιες διαβάσεις), αδιαφορείτε πλήρως.

Παρότι έχω ήδη απευθύνει επιστολές, διαπιστώνω τεράστια αδιαφορία.

Με την τακτική αυτή δεν προσβάλλετε μόνο τον θεσμό του Δημάρχου, αλλά και τους κατοίκους του Δήμου μας.

Είστε, δυστυχώς, υπεύθυνοι για οτιδήποτε συμβεί μελλοντικά στο Κηπάκι, εάν επιμείνετε στην κατάργηση της διάβασης. Ειδικά όταν μοναδική σας ενασχόληση είναι το αν και πώς θα απομακρυνθούν οι υπάλληλοι με αρμοδιότητα τη φύλαξη της ισόπεδης διάβασης. Κάτι που φέρνει σε δύσκολη θέση την Περιφέρεια Θεσσαλίας και, κυρίως, δυσανασχετεί τους κατοίκους της περιοχής.

Υπενθυμίζω, επίσης, τη λύση που βρέθηκε και για την οποία τηλεφωνικώς σας ενημέρωσα ήδη. Να μην καταργηθεί, δηλαδή, η διάβαση, από τη στιγμή που η αρμόδια εταιρία, αδυνατεί μεν να κατασκευάσει νέο υλικό, μπορεί όμως να συνδέσει το υφιστάμενο υλικό, εάν ο ΟΣΕ το διαθέσει. 

Ζητούμε ΑΜΕΣΑ την ανάκληση της απόφασή σας για αποξήλωση της διάβασης στο Κηπάκι, οποιοδήποτε κι αν είναι το κόστος που επικαλείστε.

Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω απ’ όλα. Τουλάχιστον, μην προσβάλλετε τους συνδημότες μας».

zougla
Με πληροφορίες από το trikalanews.gr