Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Το Ίδρυμα Ωνάση χορηγεί και τις μελέτες επέκτασης του Τραμ μέχρι τα Άνω Πατήσια

Το Τραμ της Αθήνας ετοιμάζεται σε λίγους μήνες να επεκταθεί από το Σύνταγμα στην Πατησίων στο ύψος της Πλατείας Αιγύπτου. Το εντυπωσιακό έργο γίνεται κάτω από την σκέπη του συνολικού εγχειρήματος για την ανάπλαση της Πανεπιστημίου.

Το έργο θα δημοπρατήσει η Αττικό Μετρό ως φορέας υλοποίησης του έργου ενώ τις μελέτες χρηματοδότησε το Ίδρυμα Ωνάση, μέσα από το πρόγραμμα Rethink Athens.

Το Ίδρυμα Ωνάση, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com προχωρά και ένα βήμα παραπέρα. Συγκεκριμένα θα χρηματοδοτήσει τις μελέτες για την μελλοντική επέκταση του Τραμ από την Πλατεία Αιγύπτου, μέχρι τον σταθμό του Μετρό Άνω Πατήσια.

Πρόκειται για μία εξαιρετικής σημασίας κίνηση από το Ίδρυμα Ωνάση που δείχνει ξεκάθαρα την πρόθεση του να βοηθήσει στην προσπάθεια που γίνεται στην Αθήνα με έργα βιώσιμης ανάπτυξης και υποβοηθούν την αστική κινητικότητα.

Εξίσου συμβολική είναι και σημασία συμμετοχής τόσο από το Ίδρυμα Ωνάση όσο και από το Ίδρυμα Νιάρχου σε προσπάθειες ανάταξης και ανασύνταξης του κέντρου της πρωτεύουσας που γνωρίζει μία άνευ προηγουμένου υποβάθμιση ενώ σε πολλά σημεία της υπάρχουν ενδείξεις εγκατάλειψης.

Το έργο της επέκτασης του Τραμ μέχρι το τέλος ουσιαστικά της Πατησίων είναι στο Νέο Ρυθμιστικό της Αθήνας και έχει μήκος περίπου 4,3χλμ. και θα περιλαμβάνει και 10 νέες στάσεις, όλες επί της οδού Πατησίων. Το κόστος του ανέρχεται σε περίπου 70 εκ.ευρώ και ο χρόνος ολοκλήρωσης του θα είναι περίπου 2,5 χρόνια.

Νίκος Καραγιάννης
ypodomes.com