Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Μπουτάρης – Τζιτζικώστας κοινή γραμμή για Μετρό


«Περιφέρεια- Δήμος: νέα συμμαχία είναι ο τίτλος της σημερινής συνάντησης με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, θέλοντας να τονίσει τη συνέχιση και την ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο αυτοδιοικητικών φορέων για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Στην ατζέντα της συνάντησης κυριάρχησαν επτά μείζονα ζητήματα που εμπίπτουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμου Θεσσαλονίκης. «Συζητήσαμε μια σειρά θεμάτων, με πρώτο τη στενή συνεργασία που θα έχουμε Περιφέρεια και Δήμος Θεσσαλονίκης για το νέο ΕΣΠΑ, το ΣΕΣ 2014-2020, που ξεκινάει σε λίγους μήνες και επίσημα. Κάναμε μία πρώτη σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης, ώστε να μπορέσουμε να ετοιμάσουμε τις προτάσεις μας με έργα συγκεκριμένα, που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των Θεσσαλονικέων, έργα πνοής που θα εντάξουμε το συντομότερο δυνατόν στο νέο ΕΣΠΑ. Ταυτόχρονα, συμφωνήσαμε σε επτά βασικούς άξονες για την περιοχή μας», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος παρουσίασε διεξοδικά τα επτά σημεία συμφωνίας και κοινής συνεργασίας.

Ο πρώτος άξονας αφορά στο Μετρό Θεσσαλονίκης, για το οποίο αποφασίστηκε η σύγκληση μιας κοινής σύσκεψης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στο ζήτημα, προκειμένου να τους θέσουμε προ των ευθυνών τους. «Η ανοχή των Θεσσαλονικέων, η ανοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης για το μετρό τελείωσε! Ζητούμε την άμεση μετακίνηση της διοίκησης του Μετρό από την Αθήνα και την Αττικό Μετρό στη Θεσσαλονίκη και την Εγνατία Οδό Α.Ε. Πρόκειται για ένα αίτημα το οποίο για πρώτη φορά διατυπώνουμε επίσημα από κοινού η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Θεσσαλονίκης. 
Παράλληλα, σκοπεύουμε να διεκδικήσουμε μαζί με το Δήμο Θεσσαλονίκης την αποζημίωση των πληγέντων από το έργο του Μετρό, εκφράζοντας σχετικό αίτημα στην κυβέρνηση. Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε την αποζημίωση όλων των καταστηματαρχών που έχουν υποστεί ζημίες από τα έργα του Μετρό όλη την προηγούμενη περίοδο», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Daily Traveling News