Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Βουλγαρία: Τέσσερις νεκροί από τις πλημμύρες. Έκλεισε τη σιδηροδρομική γραμμή Χάσκοβο-Κίρτζαλι


Ένα ηλικιωμένο αντρόγυνο, η τριαντάχρονη κόρη τους και η εγγονή τους, μόλις τεσσάρων ετών, έχασαν τη ζωή τους στις πλημμύρες στη νοτιοανατολική Βουλγαρία.

Η τραγωδία συνέβη στην περιφέρεια Χάσκοβο, αργά χθες το βράδυ, κοντά στο χωριό Βίνεβο, όπου η τετραμελής οικογένεια είχε πάει για επίσκεψη σε συγγενείς.
Όπως αναφέρει το τοπικό ηλεκτρονικό έντυπο haskovo.info, η οικογένεια έφυγε το βράδυ με το ΙΧ της για την κοντινή πόλη Κίρτζαλι, όπου έμενε. Σήμερα, οι κάτοικοι του χωριού εντόπισαν το αυτοκίνητο κοντά στη γέφυρα του ποταμού. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών, τις οποίες επικαλούνται τα βουλγαρικά μέσα, το ΙΧ παρασύρθηκε από τα φουσκωμένα νερά, τη στιγμή που προσπαθούσε να περάσει τη γέφυρα.

Όπως δήλωσε αρμόδιος εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης του Χάσκοβο στη δημόσια ραδιοφωνία ΒΝΡ, σήμερα το μεσημέρι βρέθηκε το πτώμα της ηλικιωμένης γυναίκας κοντά στο τοπικό φράγμα. Σύμφωνα δε, με τον αστυνομικό εκπρόσωπο Άγγελ Τσανγκόφ, δύτες συνεχίζουν να ψάχνουν στα νερά του φράγματος για τους υπόλοιπους τρεις επιβάτες του ΙΧ.

Οι καταρρακτώδεις βροχές στη νότια και νοτιοανατολική Βουλγαρία προκάλεσαν κατολισθήσεις βράχων που απειλούν με κλείσιμο το διασυνοριακό δρόμο Κίρτζαλι-Κομοτηνή, μετέδωσε σήμερα η ραδιοφωνία ΒΝΡ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κατολίσθηση έκλεισε τη σιδηροδρομική γραμμή Χάσκοβο-Κίρτζαλι ενώ οι πλημμύρες έχουν προκαλέσει υλικές ζημιές σε πολλά μέρη της νότιας και της κεντρικής Βουλγαρίας.

newsbomb.gr