Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Επιστροφή δαπανών ζητά η Ομοσπονδία Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών

Με επιστολή της προς τον Υπουργό Υγείας κ. Γεωργιάδη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών (ΠΟΣΣ) θέτει το θέμα της επιστροφής ιατρικών και φαρμακευτικών δαπανών. Στην επιστολή, που κοινοποίησε και προς τον Υφυπουργό Υγείας κ. Μπέζα, τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Κοντό, τον Πρόεδρο ΤΑΥΤΕΚΩ κ. Δομένικο και την ΑΓΣΣΕ, αναφέρει:
«Κύριε υπουργέ,

Mε το παρόν θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τις έντονες και δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των συνταξιούχων - μελών μας για την μεγάλη καθυστέρηση επιστροφής των Ιατρικών και Φαρμακευτικών δαπανών που υπέβαλαν στο ΤΑΥΤΕΚΩ την περίοδο των απεργιακών κινητοποιήσεων των Ιατρικών & Φαρμακευτικών συλλόγων το διάστημα μέχρι 31/4/2012. Μετά την ημερομηνία αυτή έγινε ένταξη στον νέο φορέα ΕΟΠΥΥ
Από τις μέχρι σήμερα προσωπικές μας επαφές με τις αρμόδιες υπηρεσίες, έχουμε διαπιστώσει ότι υπάρχει διαφωνία μεταξύ των υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ και των Περιφερειακών Διευθύνσεων, κυρίως των χρονίως πασχόντων, μεταξύ Θεσσαλονίκης και Αθηνών, με αποτέλεσμα την μεγάλη καθυστέρηση επίλυσης του προβλήματος και την ταλαιπωρία των δικαιούχων - μελών μας. Ζητάμε την κατανόησή σας και την επίλυση του προβλήματος, γιατί λόγω και των μεγάλων περικοπών και μειώσεων των συντάξεων, οι συνταξιούχου αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.
Είμαστε βέβαιοι ότι με την παρέμβασή σας η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων συνταξιούχων, που επί δυο (2) χρόνια περιμένουν τα χρήματά τους, θα λάβει τέλος.
Σας ευχαριστούμε και είμαστε στην διάθεσή σας.»

    Για το ΔΣ Ο Πρόεδρος             Ο Γεν. Γραμματέας 
     Αποστολόπουλος Β.                       Κάσσης Κ.