Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Στρατηγική συνεργασία P&G – ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Στρατηγική συμφωνία με την P&G υπέγραψε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σύμφωνα με την οποία οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι θα μεταφέρουν προϊόντα της πολυεθνικής αλυσίδας στο εσωτερικό της χώρας και συγκεκριμένα από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, εδώ και χρόνια η P&G ενισχύει τη χρήση τραίνων στις μεταφορές προς τις αγορές της Δυτικής Ευρώπης με στόχο όχι μόνο τη δημιουργία ενός πιο αποτελεσματικού και φιλικού για το περιβάλλον μοντέλου μεταφορών αλλά και την δημιουργία μεγαλύτερης αξίας για τον καταναλωτή. Σήμερα 28% των μεταφορών προϊόντων της P&G στη Δυτική Ευρώπη πραγματοποιούνται μέσω συνδυασμένων διαδρομών με σιδηροδρομικές ανταποκρίσεις επιτυγχάνοντας 70 εκ. χλμ. λιγότερες οδικές μεταφορές και εξοικονόμηση 67εκατομμύρια τόνων CO2 – το αντίστοιχο εκπομπών από τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας που θα απαιτείτο για να φωτίσει μια πόλη 250 χιλ. νοικοκυριών κάθε χρόνο.

Στην Ελλάδα, η συνεργασία αυτή εξασφαλίζει:

Ι. Λιγότερα και φιλικότερα χιλιόμετρα λόγω της μείωσης των εκπομπών CO2 της Εταιρίας κατά το ήμισυ σε σχέση με σήμερα. Ενδεικτικά αναφέρεταιη μείωση εκπομπών CO2 που επιτυγχάνεται αντιστοιχεί σε ετήσιες εκπομπές ρύπων από 460 ΙΧ αυτοκίνητα ή ετήσιες ανάγκες ηλεκτρικής ενέργειας για 113 νοικοκυριά.
II. Βελτιωμένες υπηρεσίες προς τους πελάτες και
ΙII. Μείωση του κόστους μεταφοράς και συνεπώς περισσότερη αξία για τον Έλληνα καταναλωτή.
Ανακοινώνοντας τη συνεργασία, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος δήλωσε: «Τα στελέχη και οι εργαζόμενοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατέβαλαν σημαντικές προσπάθειες τα τελευταία χρόνιαγια να φτάσει η εταιρία σήμερα να παρέχει αξιόπιστες και ανταγωνιστικές υπηρεσίες, όπως το ημερήσιο τρένο Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Καλωσορίζουμε σήμερα την P&G, μια μεγάλη πολυεθνική εταιρεία η οποία εμπιστεύεται τα προϊόντα της για τη μεταφορά στο εσωτερικό της χώρας με το τραίνο, ένα Μέσο που είναι και οικονομικό και αξιόπιστο και οικολογικό».
Ο κ. Robertvan Pappelendam, γενικός διευθυντής της P&G Ελλάδας, επεσήμανε:«Στην P&G η Βιώσιμη Ανάπτυξη αγγίζει και τα προϊόντα μας, όταν για παράδειγμα δημιουργούμε ένα απορρυπαντικό που καθαρίζει στους 30 βαθμούς ή μειώνουμε τον όγκο των συσκευασιών τους χρησιμοποιώντας παράλληλα ανακυκλώσιμα υλικά αλλά και τον τρόπο που παράγουμε και μεταφέρουμε τα προϊόντα αυτά. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μέσα από αυτή την πρωτοβουλία κάνουμε το σωστό για το περιβάλλον προσφέροντας την ίδια στιγμή καλύτερες υπηρεσίες και αξία στον καταναλωτή και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της τοπικής Κοινωνίας».

Πηγή:www.capital.gr