Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών

"Την Παρασκευή 28 Φλεβάρη 2014, ΟΛΟΙ στην τρίωρη στάση εργασίας 12.00΄- 15.00΄ και συμμετοχή στη συγκέντρωση στις 12.30΄ (Σταδίου, άγαλμα Κολοκοτρώνη).


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση συνεχίζει παράλληλα με τη συνολική αντιλαϊκή πολιτική, τις διαδικασίες για πλήρη ιδιωτικοποίηση στρατηγικών τομέων της οικονομίας.

Σήμερα, με βασικό εργαλείο το ΤΑΙΠΕΔ ξεπουλούν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την ΕΕΣΣΤΥ, ταυτόχρονα δίνουν όλες τις δραστηριότητες του ΟΣΕ που αφορούν τη συντήρηση και ανάταξη γραμμής πακέτο στους εργολάβους. 

Αγωνιστικός ξεσηκωμός, καμιά αναμονή, κανένας εφησυχασμός, να μην περάσει η αντεργατική θύελλα κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. 

Οι Σιδηροδρομικοί και όλοι οι εργαζόμενοι απέναντι σε αυτή την εξέλιξη έχουν μόνο μια απάντηση: Να καταδικάσουν όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, να οξύνουν την πάλη τους, με ταξικά προσανατολισμένο και οργανωμένο αγώνα, ανοίγοντας το δρόμο για ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της οικονομίας και της κοινωνίας. 

Η τρίωρη στάση εργασίας να αποτελέσει σταθμό για την κλιμάκωση του αγώνα. 

Συντονισμένου αγώνα όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ενός αγώνα που δεν θα στοχεύει μόνο, σε κυβερνητικές αλλαγές, σε αλλαγή διαχειριστή του καπιταλισμού, αλλά θα διεκδικεί έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι την κερδοφορία των μονοπωλίων. 

Διεκδικούμε:

- Καμία ιδιωτικοποίηση σε Σιδηρόδρομο – Μεταφορές. 
- Άμεση πρόσληψη προσωπικού με πλήρη δικαιώματα.
- ΣΣΕ – επαναφορά μισθών πριν τις περικοπές. 
- Μείωση της τιμής του εισιτηρίου κατά 50%.
- Δωρεάν μετακίνηση ανέργων, φοιτητών, μαθητών, ΑΜΕΑ.
- Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, άμεση χορήγηση του ΕΦΑΠΑΞ και επιστροφή των χρημάτων μας που λήστεψαν από τα Ασφαλιστικά Ταμεία. 
- Άρση της επιστράτευσης των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ.

Παλεύουμε για Σιδηρόδρομο-λαϊκή περιουσία, εργαλείο ανάπτυξης
και ικανοποίησης των κοινωνικών αναγκών.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ 2014
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12.30΄ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ"