Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Έγγραφο για τα εφάπαξ απέστειλε η Ομοσπονδία των συνταξιούχων σιδηροδρομικών στον κ. Στουρνάρα

Με έγγραφο της η Ομοσπονδία των συνταξιούχων σιδηροδρομικών, θέτει υπόψιν του Υπουργού Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα και αναπληρωτή υπουργού κ. Σταϊκούρα, το μεγάλο θέμα της απόδοσης των εφάπαξ στους δικαιούχους συνταξιούχους σιδηροδρομικούς.
Το έγγραφο το κοινοποιεί επίσης προς τον Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά, τον Υπουργό Εργασίας - Κοιν. Ασφαλ. κ. Βρούτση, τον Γεν. Γραμματέα Υπ. Εργασίας & Κοιν. Ασφαλ. κ. Κοκκόρη, τον Πρόεδρο ΤΑΥΤΕΚΩ κ. Δομένικο και τον Πρόεδρο ΑΓΣΣΕ κ. Μουλίνο.
Στο έγγραφο της η Ομοσπονδία των συνταξιούχων σιδηροδρομικών αναφέρει: 
«Η Ομοσπονδία μας, εκφράζοντας την ανησυχία των συνταξιούχων Σιδηροδρομικών που εκπροσωπούνται από τα Σωματεία - Μέλη μας σε όλη την Ελλάδα, αφού επισημαίνει την τραγική μείωση της σύνταξης (κύριας και 
Επικουρικής) συνεργάζεται με κάθε αρμόδιο για επίλυση προβλημάτων που ανακύπτουν.
Στην προσπάθειά μας αυτή, σας γνωστοποιούμε ότι τα 2 (δύο) τελευταία χρόνια (από 1/1/2012 μέχρι 31/12/2013) εκκρεμεί η χορήγηση 270 εφάπαξ βοηθημάτων που ενώ έχουν υπολογιστεί από το ΤΑΥΤΕΚΩ, δεν έχει γίνει η διάθεση - εκταμίευση του αντίστοιχου ποσού (20 εκατ. ευρώ) που έχει ζητηθεί από το Υπουργείο σας.
Παρακαλούμε για την έγκριση και διάθεση του παραπάνω ποσού, καθώς και για την διασφάλιση των μελλοντικών παροχών των ασφαλιστικών ταμείων, γιατί ιδιαίτερα όσον αφορά τον κλάδο μας, τα ποσά των παροχών είναι χαμηλά.

Σας ευχαριστούμε και αναμένουμε την άμεση θετική ανταπόκρισή σας."

Για το ΔΣ Ο Πρόεδρος Αποστολόπουλος Β
Ο Γεν. Γραμματέας Κάσσης Κ.