Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Ούτε… 20 λεπτά δεν κράτησε η συνάντηση ΠΟΣ – ΤΑΙΠΕΔ

Ολιγόλεπτη συνάντηση, με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, είχε αντιπροσωπεία της ΠΟΣ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών). Τόσο ο πρόεδρος του Ταμείου Κ. Μανιατόπουλος, όσο και ο διευθύνων σύμβουλος Γ. Εμίρης τάχθηκαν υπέρ της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ.
Για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ανέφεραν ότι το ΤΑΙΠΕΔ δεν βάζει εμπόδια, φτάνει οι συμβάσεις να βρίσκονται εντός πλαισίου του νόμου και να μην έχουν ισχύ για πολλά έτη, ώστε να μην αποτελούν εμπόδιο για τους αγοραστές. 
Για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, το ΤΑΙΠΕΔ εμφανίστηκε «αινιγματικό», τονίζοντας ότι «θα πράξει βάσει νόμου», εάν και ερωτήθηκε «εάν στους σιδηροδρομικούς ισχύσουν, όσα έχουν εξαγγελθεί για τους εργαζόμενους του ΟΛΠ, όπου - σύμφωνα με το ίδιο το ΤΑΙΠΕΔ - θα μεταφερθούν όλοι οι εργαζόμενοι και οι ΣΣΕ».
Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιωτικοποιήσεις ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ έχουν μπει στην τελική ευθεία και μάλιστα στη δεύτερη εμφανίστηκε κλιμάκιο επενδυτών για να επιθεωρήσει το εργοστάσιο της Λεύκας στον Πειραιά. 

metaforespress.gr