Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Πάμε καρναβάλια με τρένο

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σας πάει σε τρία μεγάλα Καρναβάλια της Ελλάδας, της Πάτρας, της Ξάνθης και της Φλώρινας. Οι επισκέπτες θα μπορούν να μετακινηθούν άνετα και οικονομικά στα πιο γνωστά καρναβάλια της χώρας και να συμμετέχουν στη κορύφωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς καθώς επίσης και για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας.

Καρναβάλι Πάτρας
Απόλυτα συνυφασμένη με το Καρναβάλι, η Πάτρα ζει όλο το χρόνο στο ρυθμό του. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενόψει του τριημέρου των Αποκριών και για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, προχωρεί σε αύξηση των δρομολογίων στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο Πάτρας, καθώς και της συχνότητας των δρομολογίων Λεωφορείων μεταξύ Κιάτου - Πάτρας. (Σ.Σ. Την Παρασκευή 28/2/2014 λόγω της τρίωρης στάσης εργασίας (από ώρα 12:00 έως 15:00), που έχει εξαγγείλει η Π.Ο.Σ θα υπάρξουν ματαιώσεις και τροποποιήσεις στα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών).
Το Πατρινό Καρναβάλιη μεγαλύτερη εκδήλωση καρναβαλιού στην Ελλάδα, μετρά περισσότερα από 180 χρόνια ιστορίας. Οι εκδηλώσεις αρχίζουν κάθε χρόνο στις 17 Ιανουαρίου, όταν ο τελάλης ανακοινώνει το ξεκίνημα των εορτασμών, και συνεχίζονται με αμείωτο κέφι ως την Καθαρή Δευτέρα. Η Πάτρα γεμίζει χρώμα και διασκέδαση. Οι εκδηλώσεις διαχέονται σε όλη την πόλη και περιλαμβάνουν χορούς, παρελάσεις, κρυμμένο θησαυρό, καρναβάλι των μικρών, θέατρα δρόμου, εκθέσεις και τις φημισμένες μεγάλες παρελάσεις το τελευταίο Σαββατοκύριακο. Το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου σημαίνει το τέλος της γιορτής, αλλά και την αρχή της επόμενης. Ο Προαστιακός Πάτρας φροντίζει για την καθημερινή άνετη μετακίνηση των επισκεπτών μέσα στην πόλη, ενώ οι εκδρομείς από την Αθήνα μπορούν με την Προαστιακή Γραμμή Αεροδρόμιο-Κιάτο και στη συνέχεια με τα λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από το Κιάτο στην Πάτρα να βρεθούν στην καρδιά του καρναβαλιού.

 Καρναβάλι Ξάνθης
Το Καρναβάλι είναι ο θεσμός με τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στην Ξάνθη. Γιορτάζεται από το 1966 και σ’ αυτά τα χρόνια εξελίχθηκε σημαντικά, παραμένοντας μια μεγάλη γιορτή για τη Βόρεια Ελλάδα. Στη διάρκειά του, η πόλη γλεντάει νυχθημερόν, με παραδοσιακά εδέσματα, κρασί, αλλά και πλήθος εκδηλώσεων. Μουσική, χορός, θέατρο, εκθέσεις, διαλέξεις, παρουσιάσεις βιβλίων και προβολές ταινιών κάνουν την πόλη σημείο αναφοράς, τόσο για τα γλέντια των ημερών όσο και για τον πολιτισμό. Οι εκδηλώσεις κλείνουν με το κάψιμο του «Τζάρου», ένα μοναδικό τοπικό έθιμο που πραγματοποιείται στη γέφυρα του ποταμού Κοσύνθου. Τα τελευταία χρόνια το Καρναβάλι της Ξάνθης έχει γίνει γνωστό στα Βαλκάνια, προσελκύοντας και ξένους επισκέπτες
Καρναβάλι Φλώρινας
Χτισμένο σε υψόμετρο 550 μέτρων, το Ξινό Νερό είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα για το ιδιαίτερο νερό του αλλά και για το καρναβάλι του. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Τσικνοπέμπτη με χορό μασκέ και παραδοσιακή μουσική και συνεχίζονται με πολύ χορό, διαγωνισμούς αποκριάτικης αμφίεσης, παρελάσεις αρμάτων και άφθονο κρασί Αμυνταίου. Το αλάθητο λαϊκό ένστικτο σατιρίζει την επικαιρότητα, ενώ τα αποκριάτικα άρματα σχολιάζουν καυστικά κάθε γεγονός που επηρέασε τη ζωή του τόπου στη διάρκεια της χρονιάς. Στις εκδηλώσεις είναι δυναμική η παρουσία των απόδημων της Φλώρινας αλλά και πολλών επισκεπτών που σπεύδουν να θαυμάσουν τις ομορφιές της περιοχής, καθώς αυτό είναι το μοναδικό καρναβάλι σ’ όλο το νομό Μπείτε στο τραίνο! Προορισμός Φλώρινα!

Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να καλεί στον αριθμό 14511  και στο www.trainose.gr .