Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Ρωσία: 150.000 άνδρες στα έκτακτα γυμνάσια!

Σημαντικές δυνάμεις τεθωρακισμένων  έχουν ήδη φορτωθεί σε σιδηροδρομικούς συρμούς 

Τα ρωσικά στρατεύματα του Δυτικού και Κεντρικού Τομέα έχουν ξεκινήσει τις εκτεταμένες μετακινήσεις τους, που προβλέπουν τα σχέδια των ασκήσεων, στις οποίες συμμετέχουν έως και 150.000 Ρώσοι στρατιωτικοί, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του ρωσικού υπουργείου 'Αμυνας.
Για τις ανάγκες των έκτακτων γυμνασίων έχουν εκδοθεί φύλλα πορείας και σχετικές οδηγίες, που αφορούν στη μερική ή ολική χρήση σιδηροδρομικών σταθμών και αεροδρομίων, εθνικών οδών και εκτάσεων σε αρκετή απόσταση από τα μόνιμα στρατόπεδα και με προορισμό τις προβλεπόμενες θέσεις μάχης.
Σημαντικές δυνάμεις τεθωρακισμένων, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, έχουν ήδη φορτωθεί σε σιδηροδρομικούς συρμούς και μεταφέρονται προς τον προορισμό τους.
Στο πλαίσιο του ελέγχου της πολεμικής ετοιμότητας των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων κάποιες μονάδες έχουν διαταχθεί να πραγματοποιήσουν πορείες με δικά τους μέσα σε απόσταση μεγαλύτερη των χιλίων χιλιομέτρων, ενώ άλλες, όπως οι αλεξιπτωτιστές του Πσκοφ, έχουν επιβιβαστεί σε αεροπορικά μέσα και αναμένουν διαταγές για περαιτέρω μεταφορά τους σε άγνωστο προορισμό.
Στις περισσότερες περιπτώσεις οι τελικές διαταγές δίνονται από αξιωματικούς του Γενικού Επιτελείου της χώρας και δεν είναι γνωστές εξαρχής.
Οι ασκήσεις πραγματοποιούνται με διαταγή, που υπέγραψε στις 26.02.2014 ο πρόεδρος Πούτιν με την ιδιότητα του αρχιστρατήγου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και εκτιμάται ότι θα συμμετάσχουν σε αυτές 90 αεροσκάφη, 120 ελικόπτερα, 880 τεθωρακισμένα, πάνω από 1200 άλλα στρατιωτικά οχήματα και 80 πολεμικά και βοηθητικά πλοία.

Στις σημερινές ρωσικές εφημερίδες προβάλλονται εκτεταμένα οι χθεσινές δηλώσεις του Ρώσου υπουργού 'Αμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η Μόσχα αποφάσισε εκτεταμένη διεύρυνση της στρατιωτικής της παρουσίας σε ολόκληρο τον κόσμο, γι' αυτό και το ρωσικό Ναυτικό και η Αεροπορία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με χώρες όπως οι Αλγερία, Κύπρος, Νικαράγουα, Βενεζουέλα, Κούβα, Σεϋχέλλες, Βιετνάμ και Σιγκαπούρη για την παροχή διευκολύνσεων.
«Διεξάγουμε διαπραγματεύσεις και είμαστε κοντά σε συμφωνία» για την απόκτηση βάσεων ανεφοδιασμού, είπε ο κ. Σοϊγκού. Εκτός Ρωσίας η Μόσχα διαθέτει σήμερα στρατιωτική παρουσία με τη μορφή βάσεων σε Αρμενία, Αμπχαζία, Λευκορωσία, Καζαχστάν, Κιργιζία, Συρία, Τατζικιστάν, Ουκρανία και Νότιο Οσετία.

newsbomb.gr