Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ανακοίνωση του Ταμείου Αρωγής Προσωπικού Κίνησης Αμαξοστοιχιών (ΤΑΠΚΑ)


Ενημερωτική επιστολή απέστειλαν, στα «Σ.Ν»,  τρεις εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του Ταμείου Αρωγής Προσωπικού Κίνησης Αμαξοστοιχιών (ΤΑΠΚΑ) προκειμένου να  γνωστοποιήσουν στα μέλη του Ταμείου τις διεργασίες που έγιναν  μετά τις πρόσφατες εκλογικές διαδικασίες στο Ταμείο τους. Στην επιστολή τους αναφέρουν:
«Αγαπητοί συνάδελφοι μέλη του ΤΑΠΚΑ Β. Ελλάδος.
Με αυτήν την επιστολή θέλουμε να σας ενημερώσουμε για την εξέλιξη που υπήρξε σχετικά με τις πρόσφατες εκλογές του Ταμείου μας.
Όπως ήδη γνωρίζετε οι συνάδελφοι που εκλέχτηκαν είναι οι Κοκμένογλου Γιώργος , Τσαγκαλίδης Σταύρος , Ιωαννίδης Αθανάσιος , Φραγκάκης Αναστάσιος και Σουλιάρας Ιωάννης .
Κατά την πρώτη μας συνάντηση μετά τις εκλογές , αποφασίστηκε πρόεδρος του ταμείου να είναι ο Κοκμένογλου Γιώργος , Αντιπρόεδρος ο Σουλιάρας Ιωάννης , Γραμματέας ο Τσαγκαλίδης Σταύρος , ταμίας ο Ιωαννίδης Αθανάσιος και έφορος Δημοσίων σχέσεων ο Φραγκάκης Αναστάσιος.
Στην πρώτη αυτή συνάντηση , μας παρεδόθη από τον συνάδελφο Φανάρα  Ανδρέα ως πρόεδρος του απερχόμενου Δ.Σ. ένα βιβλίο πρακτικών Δ.Σ. , με ημερομηνία έναρξης πρώτης εγγραφής την 11/09/2013 με την παρατήρηση ότι τον παρόν βιβλίο είναι αντικατάσταση του προηγούμενου , λόγω πιθανής απώλειας η κλοπής , όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.
Παρεδόθησαν επίσης το καταστατικό του ταμείου ,δυο σφραγίδες του Ταμείου , τα ψηφοδέλτια της τελευταίας εκλογικής διαδικασίας  αλλά και ψηφοδέλτια εκλογών προηγούμενων ετών.
Επιπλέον μας παρεδόθη και μια κατάσταση μελών για ονομαστική ψηφοφορία που έγινε στις 02,03 και 04/11/2013 η οποία αφορούσε την αποδοχή η όχι από τα μέλη του σωματείου ενός ελλείμματος ύψους 6.541,40 ευρώ το οποίο προέκυψε, σύμφωνα με τα λεγόμενα της απερχόμενης διοίκησης , για την οικονομική βοήθεια σε μέλη του ταμείου μας που ενδεχομένως να θεωρούνταν υπεύθυνοι για μια κλοπή που έγινε στα γραφεία της υπηρεσίας του κλάδου μας κατά το έτος 2011.
Όλα τα παραπάνω παρελήφθησαν με κάθε νόμιμη επιφύλαξη από τα νέα μέλη του ταμείου με την προοπτική στο επόμενο Δ.Σ. να παρευρεθούν τα απερχόμενα μέλη έτσι ώστε να συναφθεί ένα πρωτόκολλο παραλαβής και παράδοσης και των υπολοίπων εγγράφων.
Στις 22/11/2013 το νεοσυσταθέν Δ.Σ. συνεδρίασε με την παρουσία όλων των μελών του αλλά και την παρουσία του Φανάρα Ανδρέα ο οποίος και θα μας παρέδιδε τα υπόλοιπα έγγραφα του ταμείου μας.
Οι συνάδελφοι Κοκμένογλου Γιώργος , Τσαγκάλιδης Σταύρος και Ιωαννίδης Αθανάσιος θεώρησαν σκόπιμο να αναφέρουν ότι εκ μέρους τους δεν γίνετε εξ αρχής αποδεκτό το έλλειμμα των 6.541,40 ευρώ , το οποίο προέκυψε από την παραπάνω αιτιολογία σύμφωνα με τα λεγόμενα του απερχόμενου Δ.Σ. , αλλά ούτε και νομιμοποίητε με την "εκλογική" διαδικασία που ακολουθήθηκε στις 04/11/2013 , δηλαδή δυο χρόνια μετά το συμβάν , με σκοπό να καλυφτεί το ταμειακό έλλειμμα που προέκυψε.
Επιπλέον δεν έγινε αποδεκτό από τον συνάδελφο Φανάρα Ανδρέα το πρωτόκολλο παραλαβής και παράδοσης που επισυνάψαμε , όπου ρητά αναφέραμε ότι παραλαμβάνουμε με κάθε νόμιμη επιφύλαξη το ταμείο και πως δε φέρουμε οποιαδήποτε ευθύνη για την διαχείριση του μέχρι σήμερα.
Κατόπιν τούτου ο συνάδελφος Φραγκάκης Αναστάσιος έθεσε θέμα , βάση καταστατικού , κακής συμμετοχής και εκλογής του συναδέλφου Τσαγκαλίδη Σταύρου λόγω του μικρού διαστήματος που είναι ενεργό μέλος του ταμείου, καθώς είχε επανεγγραφή λίγες μέρες πριν την εκλογική διαδικασία. Αυτό έγινε άμεσα  αποδεκτό από τον συνάδελφο αλλά πρέπει να αναφερθεί ότι η συμμέτοχη του στις εκλογές έγινε με την σύμφωνη γνώμη του απερχόμενου Δ.Σ. .
Όπως καταλαβαίνετε η κατάσταση οδηγήθηκε σε αδιέξοδο με αποτέλεσμα να μην ληφθούν περεταίρω αποφάσεις.
Παρ' όλα αυτά , οι εκλεγμένοι  συνάδελφοι που επιθυμούν πρώτα από όλα να ξεκαθαρίσει το τοπίο , όσον αφορά την κατά δήλωση των συναδέλφων  , κλοπή των γραφείων της υπηρεσίας μας και την ταμιακή κάλυψη αυτής από το ταμείο μας , θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους που μας τίμησαν με την ψήφο τους και να τους βεβαιώσουμε  ότι  θα κάνουμε ότι είναι δυνατό , από οποιαδήποτε θέση και αν βρεθούμε  να κάνουμε πράξη αυτό που υποσχεθήκαμε στους συναδέλφους μέλη του ταμείου μας κάτι για το οποίο και μας ψήφησαν».
                                                                                              
                       Μετά τιμής

                Κοκμένογλου  Γιώργος
                 Τσαγκαλίδης  Σταυρός
                 Ιωαννίδης   Αθανάσιος