Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Περιμένοντας να φθάσουν στον προορισμό τους -Οι απίστευτες γκριμάτσες επιβατών του μετρό. Δείτε εικόνες

Το 2007 όταν ο φωτογράφος Σταν Ρότσερ βρέθηκε στο Παρίσι προκειμένου να παρακολουθήσει μια σειρά σεμιναρίων, έπιασε τον εαυτό του να φωτογραφίζει τους επιβάτες του Μετρό.
Εκείνη τη περίοδο δεν είχε «οραματιστεί» τη θεματολογία του αν και στα ταξίδια του ανά τον κόσμο, συνήθισε να καταγράφει με την κάμερά του τους υπόγειους σιδηροδρόμους των αστικών περιοχών όπου επισκεπτόταν.
Ο γεννημένος στη Μινεσότα των ΗΠΑ Ρότσερ, όταν μετακόμισε στη Νέα Υόρκη ξεκίνησε να πατάει το κλείστρο της μηχανής του ολοένα και περισσότερο κάθε φορά που κατηφόριζε προς το μετρό.

«Νιώθω πολίτης του κόσμου καθώς παρατηρώ τους επιβάτες που είναι από κάθε γωνιά του πλανήτη», δηλώνει ο ίδιος. «Προσπαθώ να είμαι όσο διακριτικός γίνεται», εξομολογείται ενώ δηλώνει ότι οι άνθρωποι που μετατρέπονται σε αντικείμενα του πόθου του, σπάνια τον αντιλαμβάνονται.

«Όταν οι άνθρωποι είναι χαμένοι στις σκέψεις τους, είναι απίθανο να παρατηρήσουν ότι κάποιος τους απαθανατίζει», δηλώνει για τη σειρά με φωτογραφίες από «πορτραίτα» επιβατών σε συρμούς μετρό σε διάφορες χώρες.




















iefimerida.gr