Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Απάντηση του πρώην προέδρου του ΤΑΠΚΑ σε ανακοίνωση μελών του Ταμείου

Με επιστολή του ο πρώην πρόεδρος του Ταμείου Αρωγής Προσωπικού Κίνησης Αμαξοστοιχιών κ. Ανδρέας Φανάρας , απαντά στην ανακοίνωση που εξέδωσαν  μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου.  Στην απαντητική του επιστολή ο κ. Φανάρας αναφέρει:

«Παίρνοντας αφορμή από την Ανακοίνωση που  ‘’ υπογράφουν ‘’ τα νεοεκλεγέντα μέλη του Δ.Σ του Τ.Α.Π.Κ.Α.  Κοκμένογλου , Τσαγκαλίδης και Ιωαννίδης Αθ. σχετικά με την παράδοση – παραλαβή της διαχείρισης του ταμείου, θεώρησα επιβεβλημένο αφ’ ενός μεν να προστατεύσω τον εαυτό από την λάσπη που δέχομαι όλο αυτό το διάστημα από τους προαναφερόμενους και αφ’ ετέρου να αποκατασταθεί η όλη αλήθεια σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα.
1ον  Πράγματι πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση του νέου Δ.Σ. στις 22/11/2013 με θέμα παράδοση – παραλαβή απερχόμενου Δ.Σ. (στο οποίο απερχόμενο όπως είναι γνωστό συμμετείχε και ο Κοκμένογλου Γιώργος). Αντί  λοιπόν  να περιμένουν το πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής που θα παρουσίαζε ο υποφαινόμενος παραδίδων τέως πρόεδρος του Ταμείου , έσπευσαν να παρουσιάσουν ένα δικό τους πρωτόκολλο απαιτώντας να το υπογράψω όπου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι προτίθενται να παραλαμβάνουν την διαχείριση  με κάθε επιφύλαξη μη αναφέροντας  όμως που εστιάζουν την επιφύλαξη. Σε ερώτησή μου, μου απάντησαν ότι η επιφύλαξη αφορά αόριστα και γενικά την παραλαβή. Λογικά όπως θα αντιδρούσε ο καθένας λογικός άνθρωπος , θεώρησα αφ’ ενός μεν γελοίο να αποδέχονται με επιφύλαξη κάτι συγκεκριμένο και πεντακάθαρο (φανταστείτε έναν συνάδελφο να παραδίδει 100€ από εισπράξεις στο γραφείο και ο παραλαμβάνων να λέει ότι παραλαμβάνει τα 100€ με επιφύλαξη. Ακραίο και γελοίο ταυτόχρονα.) Δεν ζήτησα ποτέ να υπογράψουν για κάτι το οποίο δε θα τους παρέδιδα.
2ον Δημιούργησαν θέμα με το βιβλίο πρακτικών ισχυριζόμενοι ότι έχει πρώτη εγγραφή την 11/9/2013. Τους απήντησα ότι για το βιβλίου πρακτικών δεν ήμουν αρμόδιος εγώ αλλά ο μεταταχθείς πρώην συνάδελφος γραμματέας Στόλης Τρύφων ο οποίος μου δήλωσε ότι το βιβλίο είχε χαθεί κατόπιν διάρρηξης  του φωριαμού όπου ήταν φυλαγμένα και πολλά άλλα αντικείμενα , κρασιά και γραφική ύλη. Προφανώς δεν πείστηκαν  ούτε από αυτό αμφιβάλλοντας ακόμη για το ότι παραβιάστηκε ο φωριαμός την στιγμή που το γεγονός αυτό το ήξεραν σχεδόν όλοι οι συνάδελφοι.
3ον Γίνεται  σκόπιμα αναφορά για έλλειμμα αντί δαπάνης  6.541,4 € απαξιώνοντας σκοπίμως την απόφαση της Γ.Σ. και της ονομαστικής ψηφοφορίας  σχετικά με την διάθεση του παραπάνω ποσού το οποίο αφορά την γνωστή κλοπή και όχι διάρρηξη  (όπως και πάλι σκόπιμα αναφέρουν ) από το γραφείο εισιτηρίων – κυκλώματος τον Μάϊο του  2011.
4ον  Θεωρώ άκρως υποτιμητικό και συνάμα προσβλητικό για όλα τα μέλη του ΤΑΠΚΑ την μη αναγνώριση της  ψήφου τους  στην  Γ.Σ. , εκ μέρους του  νέου προεδρείου του Δ.Σ. του ΤΑΠΚΑ, θεωρώντας τη διαδικασία παρωδία και γελοία τη στιγμή μάλιστα που συμμετείχαν και οι τρεις τους. Και το πιο αστείο  είναι  ότι επικαλούνται εκβιασμούς  και ότι απειλήθηκαν οι ψηφοφόροι συνάδελφοι να ψηφίσουν κατ’ επιθυμία των γραφείων γιατί αλλιώς θα είχαν συνέπειες σε ότι αφορά την εξυπηρέτηση τους στις υπηρεσίες. Είναι λοιπόν λίαν επιεικώς  ατυχές  και λυπηρό για κάποιον να προσπαθεί να τεκμηριώσει ανοησίες με ανόητα επιχειρήματα. Αν πάλι υποτεθεί ότι συνέβη κάτι τέτοιο, δεν έχουν παρά να τους κατονομάσουν αλλιώς αποδεικνύουν όντως ότι είναι απλά συκοφάντες και ότι το μόνο μέλημά τους είναι πώς να εντυπωσιάσουν.
5ον Ας εξηγήσουν στα μέλη του ΤΑΠΚΑ για πιο λόγο έθεσαν τον εαυτό τους υποψήφιους για την διαχείριση του Ταμείου μας την στιγμή που γνώριζαν για τον ήδη εγκεκριμένο με απόλυτη πλειοψηφία οικονομικό απολογισμό  από την Γ.Σ. της 18/9/2013 αλλά και την δαπάνη των 6.541,40 € ;  Δύσκολο ερώτημα αν η απάντηση θα είναι ειλικρινής ,αλλά το προφανές είναι ότι σίγουρα θα υπάρχει και γι’ αυτό μια ρηχή όπως όλες οι  άλλες αιτιολογία.
6ον Θέτουν σε αμφισβήτηση ακόμη και το γεγονός της κλοπής των 6.541,40€ από άγνωστο ή πιθανόν αγνώστους , ισχυριζόμενοι σε προφορικές αλλά και ενίοτε σε γραπτές αναφορές τους στο θέμα αυτό , χρησιμοποιώντας πάντα την φράση ¨κατά δήλωση του Δ.Σ. ¨ αφήνοντας ξεκάθαρα αδιάντροπα υπονοούμενα ότι πιθανόν και να μην έγινε κλοπή αλλά τα χρήματα εξαφανίστηκαν με κάποιο  άλλο τρόπο. Τους προκαλούμε λοιπόν αν γνωρίζουν κάτι παραπάνω απ’ ό,τι ξέρουμε όλοι μας , να το πουν με παρρησία και ειλικρίνεια για να ακολουθηθεί ο δρόμος της δικαιοσύνης. Περιμένουμε.
7ον  Επειδή τα παραπάνω τρία νέα μέλη του Δ.Σ. είχαν  - κατά δήλωσή τους - σαν σημαία ότι αν εκλεγούμε θα φέρουμε πίσω τα 6,521,40€ μη διευκρινίζοντας πως και από πού τη στιγμή μάλιστα που δεν επιθυμούν ούτε οι ίδιοι να καταβληθεί από τον θεωρητικά υπεύθυνο και φυσικά είναι το μόνο σημείο που αυτονόητα συμφωνώ μαζί τους (γι’ αυτό άλλωστε προέβηκα στη διάθεση του ποσού από το ταμείου αρωγής και μη έχοντας άλλη επιλογή τη στιγμή μάλιστα που προκύπτει θέμα συναδελφικής αλληλεγγύης ). Διερωτώμαι λοιπόν: Είναι πραγματικά πρόθεσή τους να διοικήσουν το ΤΑΠΚΑ με τρόπο όπως αρμόζει σε όλα τα μέλη του ή ο σκοπός τους είναι να χτυπήσουν κάποιους άλλους μέσω άλλων;  Και το αναφέρω αυτό επειδή κάποια στοιχεία προς τα εκεί  οδηγούν. Ο χρόνος θα δείξει.
Ελπίζω συνάδελφοι να σας διαφώτισα σε κάποια βασικά θέματα που σχέση έχουν με την μέχρι τώρα δυσλειτουργία του ΤΑΠΚΑ παίρνοντας αφορμή από την πρόσφατη ανακοίνωση των τριών εκ των πέντε νεοεκλεγμένων μελών του Δ.Σ. οι  οποίοι  οφείλουν να γνωρίζουν ότι το ταμείο έχει καταστατικό και λειτουργεί σύμφωνα με τα άρθρα του και όχι με ανούσιες δηλώσεις και πράξεις εντυπωσιασμού οι οποίες μόνο κακό κάνουν στο ταμείο.
Συναδελφικά
Ανδρέας Φανάρας