Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Εκδρομή στην Ζαχλωρού και μνημόσυνο για τους εκτελεσθέντες κατοίκους πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο Φίλων Οδοντωτού


Ανάμεσα στα θύματα ήσαν και σιδηροδρομικοί υπάλληλοι της γραμμής του Οδοντωτού σιδηρόδρομου.
Εκδρομή στην Ζαχλωρού και μνημόσυνο για τους εκτελεσθέντες κατοίκους πραγματοποιήθηκε σήμερα από τον Σύλλογο Φίλων Οδοντωτού Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με την επιστροφή με το τελευταίο δρομολόγιο του Οδοντωτού των 16.00

 Εκδρομή - εξόρμηση πραγματοποίησαν την Πέμπτη 21/11/2013 τα μέλη του Συλλόγου Φίλων Οδοντωτού, στην γραφική Ζαχλωρού που είναι χτισμένη στο φαράγγι του Βουραικού ποταμού, λίγο πιο κάτω από την Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου, στην περιοχή των Καλαβρύτων.

Το πρόγραμμα της εκδρομής περιελάμβανε το πρωί την παρακολούθηση της Θείας λειτουργίας στον ιερό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου που πανηγύριζε σήμερα, στην Ζαχλωρού ενώ στη συνέχεια ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων για τα θύματα, τους εκτελεσθέντες πατριώτες από τους Γερμανούς κατακτητές την περίοδο της Κατοχής. Ανάμεσα στα θύματα ήσαν και σιδηροδρομικοί υπάλληλοι της γραμμής του Οδοντωτού σιδηρόδρομου.
Η εκδρομή που ολοκληρώθηκε με γεύμα με παραδοσιακά εδέσματα και ντόπιο κρασί, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 70ης επετείου του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.
Φέτος στις 13 Δεκεμβρίου θα συμπληρωθούν 70 χρόνια από την αποφράδα εκείνη ημέρα που οι Γερμανοί εκτέλεσαν στον Λόφο του Καπή όλο τον άρρενα πληθυσμό των Καλαβρύτων.

Bestnews.gr