Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Σερβία - Κόσοβο: Μετά πέντε χρόνια ξανά σε λειτουργία η σιδηροδρομική γραμμή Κράλιεβο - Κόσοβοσκα Μιτρόβιτσα

Στο βόρειο τμήμα της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα εγκαινιάστηκε σήμερα επίσημα ο νέος σιδηροδρομικός σταθμός κι έτσι μετά από πέντε χρόνια αποκαταστάθηκε η τακτική σιδηροδρομική συγκοινωνία στη διαδρομή Βελιγράδι - Κράλιεβο – Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, μετέδωσε το ΑΠΕ- ΜΠΕ.
Το νέο επιβατικό τρένο με ντίζελ κινητήρα σειράς 711 έφθασε σήμερα το πρωί στο σιδηροδρομικό σταθμό, στην Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, στο βόρειο Κόσοβο και θα πραγματοποιεί καθημερινά δύο δρομολόγια.
Ο γενικός διευθυντής των Σερβικών Σιδηροδρόμων, Ντράγκολιουμπ Σιμόνοβιτς ανέφερε ότι “η άφιξη του τρένου στέλνει ένα μήνυμα στο σερβικό λαό ότι σύμφωνα με την πολιτική της Σερβίας πρέπει να γίνουν τα πάντα για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής του”.
Τόνισε ότι ο ίδιος ως διευθυντής των Σερβικών Σιδηροδρόμων βρίσκεται στη Μιτρόβιτσα μαζί με τους συνεργάτες του για να στείλει ένα μήνυμα σε όλους τους πολίτες ότι “ο οργανισμός θα κάνει τα πάντα για να ζουν καλύτερα”.
Ο υποψήφιος δήμαρχος της βόρειας Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, Κρίστιμιρ Πάντιτς δήλωσε “ότι με την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής η Σερβία αποδεικνύει ότι δεν αποσύρεται από το Κόσοβο, αλλά ότι εργάζεται και θα εργάζεται για την ενίσχυση των θεσμών και την παρουσία τους στο Κόσοβο. Πρόσθεσε ακόμη ότι το άνοιγμα του νέου σιδηροδρομικού σταθμού σημαίνει πολλά για τους Σέρβους στο βόρειο Κόσοβο, αλλά και στο νότιο τμήμα επειδή θα ταξιδεύουν πιο εύκολα προς τη Σερβία.
Τελευταία φορά επιβατικό τρένο από το Κράλιεβο στην κεντρική Σερβία έως την Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, στο βόρειο Κόσοβο ταξίδεψε τον Μάρτιο του 2008.

Agelioforos.gr