Μεγάλη δημοσιότητα έλαβε το ρεπορτάζ του «Καλημέρα Αρκαδία» για τα εγκαταλειμμένα κτήρια και βαγόνια του ΟΣΕ στην Τρίπολη, όπου μένουν άνθρωποι. Το ρεπορτάζ έχει ήδη κάνει το γύρο όλης της Ελλάδας και νέα δεδομένα έρχονται στη δημοσιότητα.
Αυτό που προκύπτει είναι ότι εργάτες συνεργείων που συλλέγουν σκραπ (scrap) απʼ όλη την Πελοπόννησο, είναι αυτοί που μένουν μέσα στα κτήρια του σταθμού.
Εκεί, έχουν εγκατασταθεί αρκετοί άνθρωποι, που τις ζεστές ημέρες, βγάζουν τραπέζια και κάνουν πικ-νικ πάνω στις γραμμές του τρένου, δίπλα σʼ ένα κεντρικότατο κόμβο στην Τρίπολη, ενώ οι μπουγάδες δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες από κανέναν.
Ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής στο Δήμο Τρίπολης, Ανδρέας Μπούρας, με δηλώσεις του ανέφερε ότι, «παρουσιάζεται μια εικόνα που δεν τιμά καθόλου την πόλη μας» και πρόσθεσε, «δεν γνωρίζω τι εθνικότητας είναι. Αυτό που θέλω να πω εγώ σαν Δήμος, είναι ότι ο χώρος ανήκει στην ΤΡΕΝΟΣΕ και εδώ κι ενάμιση χρόνο έχουμε στείλει όλα τα απαραίτητα έγγραφα προς την ΤΡΕΝΟΣΕ να μας παραχωρήσει το χώρο, προκειμένου να προχωρήσουμε σε ανάπλαση και να πάμε τα συνεργεία του Δήμου εκεί, αναλαμβάνοντας και την φύλαξη του χώρου, όμως δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση από την ΤΡΕΝΟΣΕ».
Ο αντιδήμαρχος σημείωσε ότι, ο Δήμος θα επαναφέρει το αίτημα, ελπίζοντας τώρα να υπάρξει ανταπόκριση από την ΤΡΕΝΟΣΕ και τόνισε, «είναι ένας χώρος κεντρικός, δεν μας τιμά το γεγονός ότι παρουσιάζει αυτή την εικόνα, δυστυχώς δεν ανήκει σʼ εμάς. Θα ήταν καλό να μας παραχωρηθεί ο χώρος για να προχωρήσουμε σε έργα αναπλάσεως».
Ο προϊστάμενος Πελοποννήσου του ΟΣΕ, Δημήτρης Τζιβάρας, σημείωσε πως κάποια κτήρια παραπλεύρως στο σιδηροδρομικό σταθμό της Τρίπολης, έχουν ενοικιαστεί από την ΤΡΕΝΟΣΕ με διαγωνισμό σε εργολάβο, που μαζεύει το άχρηστο υλικό από την Πελοπόννησο και σʼ αυτά μένουν εργάτες περισυλλογής scrap.
Ο κ. Τζιβάρας σημείωσε πως έχει πληροφορηθεί και ο ίδιος για την άσχημη εικόνα που έχει δημιουργηθεί στο σταθμό και είπε πως έχει δώσει εντολή σε υπάλληλο του Οργανισμού, να κάνει τις αναγκαίες συστάσεις, ώστε να διορθωθεί η κατάσταση, γιατί η εικόνα αυτή γενικότερα είναι άσχημη και για τον ΟΣΕ.
Τέλος, σε ό,τι αφορά το αίτημα του δήμου για παραχώρηση του χώρου ο προϊστάμενος του ΟΣΕ είπε πως δεν ανήκει στην αρμοδιότητά του, αφού πρόκειται για ιδιοκτησία της ΤΡΕΝΟΣΕ.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι το τραίνο στην σιδηροδρομική γραμμή της ανατολικής Πελοποννήσου μετά από μια ριζική ανακαίνιση της γραμμής, σταμάτησε να λειτουργεί από το Δεκέμβριο του 2010, σχεδόν αμέσως μετά το ατύχημα που σημειώθηκε λίγο έξω από το σταθμό του Αχλαδόκαμπου.
Πηγή: kalimera-arkadia.gr