Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Σχολικές εκδρομές με τρένο στην Καλαμάτα σχεδιάζει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Γράφει ο Γιάννης Σινάπης
Την προσέλκυση του σχολικού τουρισμού στο σιδηρόδρομο και στο δίκτυο της Πελοποννήσου, επιδιώκει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όπως σημείωσε στην "Ε" ο σύμβουλος διοίκησης της επιχείρησης Λευτέρης Μαρούσης.

 «Στόχος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι η προσέλκυση σχολείων, καθώς το τρένο είναι το ασφαλέστερο και πιο άνετο μέσο μεταφοράς», είπε ο κ. Μαρούσης κι επεσήμανε: «Επιδίωξή μας είναι ο σχολικός τουρισμός σε όλη την Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και την Καλαμάτα».
Για την επιτυχία των εκδρομών και τη συνέχισή τους παρατήρησε: «Υπάρχει μεγάλη επιτυχία στο εγχείρημα των εκδρομών και θα συνεχιστεί. Επιβάτες από την Αθήνα και τη Βόρεια Ελλάδα έρχονται να ταξιδέψουν στο ομορφότερο σιδηροδρομικό δίκτυο της Ευρώπης. Και το φθινόπωρο και το χειμώνα θα γίνουν εκδρομικά δρομολόγια με το τρένο, είτε κάνονας το γύρο της Πελοποννήσου, είτε τοπικά στη Μεσσηνία».
Για τα δρομολόγια κατά τη διάρκεια του πανηγυριού της Μεσσήνης και για την επαναλειτουργία του προαστιακού σιδηρόδρομου στη Μεσσηνία ξεκαθάρισε ότι «όταν ζητάει ο κόσμος τρένο, θα το έχει. Οταν το στηρίζει ο κόσμος, το τρένο θα κινείται. Μέχρι τώρα ο κόσμος το στηρίζει με τις εκδρομές».

eleftheriaonline.gr