Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Εκπτώσεις στα σιδηροδρομικά εισιτήρια με την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων

Με μειωμένο εισιτήριο θα συνεχίσουν να ταξιδεύουν οι κάτοχοι της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων  στο σιδηροδρομικό άξονα Αθηνών-Θεσσαλονίκης-Αλεξανδρούπολης καθώς και στην απ’ ευθείας γραμμή Αθήνα-Καλαμπάκα.


Αυτό προβλέπει, η συμφωνία για ανανέωση της  συνεργασίας  ΤΡΑΙΝΟΣΕ και  Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, που υπεγράφη την Τετάρτη 22/5/2013  , στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ  από τον Πρόεδρο και  Διευθύνοντα  Σύμβουλο κ. Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα Νέας Γενιάς κ. Παναγιώτη Κανελλόπουλο.

Αναλυτικότερα η συμφωνία προβλέπει :

Τη διάθεση στους κατόχους της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων συνολικά 3.000 θέσεων ανά μήνα στην ειδική εκπτωτική τιμή των 12 €, για τη μετακίνηση τους  σε επιλεγμένες αμαξοστοιχίες Intercity   στις  γραμμές  Αθήνα- Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη  καθώς και στην  απ’ευθείας γραμμής Αθήνα-Καλαμπάκα με τους όρους που γίνεται μέχρι σήμερα η διαχείριση των εκπτωτικών προσφορών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (εξαίρεση δηλαδή των ημερών που εμφανίζονται υψηλές πληρότητες σε ορισμένες αμαξοστοιχίες). Στις παραπάνω τιμές εμπεριέχεται ΦΠΑ και Κοινωνικός Πόρος.

Οι εκπτωτικές  τιμές θα καλύπτουν όλο το φάσμα των αμαξοστοιχιών, για τις οποίες ισχύει κράτηση θέσης  στις παραπάνω γραμμές και θα είναι διαθέσιμες το πολύ  μέχρι 48 ώρες πριν από την αναχώρηση της συγκεκριμένης αμαξοστοιχίας, υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν ήδη πωληθεί. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου οι συγκεκριμένες θέσεις θα διατίθενται στο επιβατικό κοινό στην κανονική τους κατά περίπτωση τιμή.

Οι  εκπτωτικές τιμές θα είναι διαθέσιμες αρχικά μόνο μέσω θυρίδων πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και όπου υπάρχει μηχανογραφημένο σύστημα έκδοσης εισιτηρίων και σε δεύτερη φάση  και μέσω Διαδικτύου. Στα σημεία αυτά θα ελέγχονται  απαραίτητα τα στοιχεία της κάρτας του αιτούντος σε  συνδυασμό με την αστυνομική του ταυτότητα, και στη συνέχεια θα εκδίδεται  το εκπτωτικό εισιτήριο σύμφωνα με τις οδηγίες του ηλεκτρονικού συστήματος και ανάλογα με τη διαθεσιμότητα της συγκεκριμένης αμαξοστοιχίας.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος δήλωσε: « Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, που έχει ήδη μεγάλη ανταπόκριση στους νέους, τους οποίους και θέλουμε κοντά στο τρένο. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ τη στήριξε και θα συνεχίσει να τη στηρίζει  στο μέλλον, αξιοποιώντας και τα υπόλοιπα δρομολόγια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό που σύντομα θα δρομολογήσουμε».
Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς κ. Παναγιώτης Κανελλόπουλος, τόνισε: «Είναι μια προσφορά της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων προς τη νεολαία μας, που έτυχε της  αμέριστης συμπαράστασης της διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Σήμερα που τα πράγματα είναι δύσκολα για όλους μας, επιδιώκουμε να δίνουμε οικονομικές λύσεις για γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση στους νέους ανθρώπους».

Ενημερωτικό σημείωμα :
Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων είναι κάρτα εκπτωτική και όχι πιστωτική και έχει ισχύ  στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες 38 χώρες της Ευρώπης. Προσφέρει στους κατόχους της εκπτώσεις, αλλά και τη δυνατότητα συμμετοχής τους σε εκδηλώσεις, διαγωνισμούς, αθλητικές δραστηριότητες. Χρησιμοποιείται ήδη από περίπου 4 εκατομμύρια νέους σε όλη την Ευρώπη, στους οποίους προσφέρεται ένας κατάλογος άνω των 100.000 προσφορών για ταξίδια, πολιτιστικά γεγονότα, μεταφορικά μέσα, βιβλιοπωλεία, υπηρεσίες, καταστήματα και πολλά άλλα. Στην Ελλάδα τα ενεργά μέλη της αγγίζουν τα 15.000.
Δεδομένου του διαπολιτισμικού της, αλλά κυρίως του κοινωνικού της χαρακτήρα, η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων έχει την υποστήριξη τόσο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσο και του Συμβουλίου της Ευρώπης. Στην Ελλάδα προωθείται από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, μέλος της EYCA (European Youth Card Association) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τον  αριθμό 14511 και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: www.europeanyouthcard.grwww.neagenia.grwww.trainose.gr.