Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Στις 6 Ιούνη στους δρόμους του αγώνα οι συνταξιούχοι της Αττικης

"Ριζοσπάστης"
Με συγκέντρωση των συνταξιούχων της Αττικής την Πέμπτη 6 Ιούνη, στις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και πορεία στο υπουργείο Εργασίας, κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΤΑΕΟΑΕΕ.

Οι συνταξιούχοι με τη νέα κινητοποίησή τους παλεύουν και διεκδικούν: «Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις. Διασφάλιση από την κυβέρνηση της καταβολής τους. Να αποδοθούν τώρα οι συντάξεις στους νέους δικαιούχους. Αποκατάσταση όσων χάσαμε. Να δοθούν φάρμακα και εξετάσεις δωρεάν σε όλους τους ασφαλισμένους, τους ανέργους και τις οικογένειές τους χωρίς προαπαιτούμενα. Κάτω τα χαράτσια και οι κατασχέσεις των κατοικιών».
Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεωνκαλεί τα σωματεία και τους συνταξιούχους όλης της χώρας σε αγωνιστική δράση. «Μόνο ο δικός μας αγώνας μπορεί να βάλει φραγμό στα εγκληματικά σχέδια Κυβέρνησης, Κεφαλαίου Ευρ. Ενωσης για μετατροπή των συντάξεων σε φιλοδώρημα», τονίζει.
Και μεταξύ άλλων καταλήγει: «Ολοι στους δρόμους - Ολοι στον αγώνα - Ξεσηκωμός να υπερασπίσουμε τη ζωή μας από τη ληστρική επίθεση του μαύρου μετώπου Κυβέρνησης, εργοδοτών, Ευρωπαϊκής Ενωσης».