Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Καταδικάστηκαν σε 11 χρόνια φυλάκιση για κλοπή καλωδίων του ΟΣΕ

Σε 11 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκαν από το Πενταμελές Εφετείο της Λαμίας δύο αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν συλληφθεί να κλέβουν καλώδια στη σιδηροδρομική γραμμή ανάμεσα σε Θήβα και Λειβαδιά.

Πρόκειται για έναν Πακιστανό και έναν Βούλγαρο, οι οποίοι ξεκινούσαν από την Αθήνα μαζί με μια ομάδα αλλοδαπών και πήγαιναν στη συγκεκριμένη περιοχή, έκοβαν και έπαιρναν για να πουλήσουν σε διάφορες μάντρες τα καλώδια τα οποία είχαν τοποθετηθεί για την ηλεκτροκίνηση των τρένων.
Σημειώνεται ότι συνελήφθησαν τον Αύγουστο του 2010 την ώρα που αφαιρούσαν περίπου 400 μέτρα καλώδια, αξίας άνω των 15.000 ευρώ.
Όπως κατέθεσαν στελέχη του ΟΣΕ, στην ακροαματική διαδικασία, οι κλοπές καλωδίων από το 2008 έως το 2010, σε ένα μήκος 160 χιλιομέτρων ουσιαστικά ακύρωσαν την ηλεκτροκίνηση του σιδηροδρόμου μέχρι την Τιθορέα και στο τέλος του 2010, η Ε.Ε. ζήτησε να επιστραφούν πίσω τα χρήματα που είχε διαθέσει για το συγκεκριμένο έργο.
Μάλιστα, αναφέρθηκε ότι ο ΟΣΕ που θα κατασκευάσει εκ νέου το έργο πλέον αλλάζει στρατηγική, καθώς θα κατασκευάζει 5 χιλιόμετρα δικτύου και στη συνέχεια θα δίνει υψηλή τάση σ' αυτό το τμήμα για να αποφεύγει τις κλοπές.
Πηγή: ΑΜΠΕ