Κυριακή 28 Απριλίου 2013

ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ. Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα πραγματοποιούν  σημερα  Κυριακή στις 6.30 το απόγευμα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στο υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο στην ουσία κατεδαφίζει το κοινωνικό κράτος και οδηγεί χιλιάδες εργαζομένους του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα στο να χάσουν τη δουλειά τους και να προστεθούν στο μακρύ κατάλογο των ανέργων.

Οι δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις χαρακτηρίζουν την προωθούμενη ρύθμιση, με την οποία καταργούνται δικαστικές αποφάσεις που δικαίωσαν συμβασιούχους, τουλάχιστον προκλητική και εμφανώς αντισυνταγματική. Καλούν τις πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση να καταψηφίσουν την καταπάτηση διατάξεων του Συντάγματος και την ευθεία αμφισβήτηση των αποφάσεων των δικαστηρίων, καθώς και την πολιτική του κοινωνικού αυτοματισμού που στρέφει τις κοινωνικές ομάδες τη μία εναντίον της άλλης, με απολύσεις υπαλλήλων.
Οι δύο οργανώσεις θα συνεχίσουν τον αγώνα, ώστε να μπει οριστικό τέλος στην πολιτική που εξαθλιώνει τους εργαζομένους, και με την 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη 1η Μάη, με το συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Enet.gr