Κυριακή 28 Απριλίου 2013

12 Μαϊου το ετήσιο πέρασμα του Βουραϊκού


Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα Διακοπτού, στηρίζουν το 33ο Πανελλήνιο Πέρασμα στο Φαράγγι του Βουραϊκού, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου, στα πλαίσια του διήμερου εκδηλώσεων που διοργανώνει για πολλοστή χρονιά ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαβρύτων, έχοντας δημιουργήσει έναν απόλυτα επιτυχημένο θεσμό υψηλής τουριστικής αξίας, που αναδεικνύει τις φυσικές ομορφιές του τόπου.
Η πεζοπορία ξεκινά από τα Καλάβρυτα και μέσω μιας σπάνιας φυσικής ομορφιάς διαδρομής, καταλήγει στο σταθμό του ΟΣΕ στο Διακοπτό, είναι δε μέρος του Διεθνούς Ορειβατικού Μονοπατιού Ε4, που ξεκινά από το Γιβραλτάρ και καταλήγει στην Κύπρο. Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και η Δημοτική Κοινότητα Διακοπτού δίνουν τη δυνατότητα σε όσους πεζοπόρους επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πέρασμα του φαραγγιού, να μεταβούν με λεωφορεία στη Ζαχλωρού, προκειμένου από εκεί να περπατήσουν έως το τέλος της διαδρομής. Συγκεκριμένα, θα τεθούν στη διάθεση του κοινού τα εξής δρομολόγια:
Ώρα 08.15:
1η αναχώρηση από σταθμό Ο.Σ.Ε Διακοπτού με προορισμό τον σταθμό Ο.Σ.Ε Ζαχλωρούς -αποβίβαση επιβατών και επιστροφή λεωφορείων στο σταθμό Διακοπτού.
Ώρα 10.00:
2η αναχώρηση από σταθμό Ο.Σ.Ε Διακοπτού με προορισμό τον σταθμό Ο.Σ.Ε Ζαχλωρούς -αποβίβαση επιβατών και επιστροφή λεωφορείων στο σταθμό Διακοπτού.
Τιμή εισιτηρίου 3,50 ευρώ το άτομο.
Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές στη Δημοτική Κοινότητα Διακοπτού, κα Όλγα Κοροσιέτη, τηλ. 26913 60700, καθημερινά από 08.00-14.30.
Σημειώνεται πως στο τέλος της διαδρομής η υποδοχή των πεζοπόρων θα γίνει σε κλίμα γιορτής με μουσική, εκπλήξεις και προσφορά τοπικών εδεσμάτων και προϊόντων από επιχειρήσεις της περιοχής, προωθώντας έτσι τον τόπο μας ως ιδανικό τουριστικό προορισμό και παράλληλα εμπλουτίζοντας την όλη διοργάνωση που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον χιλιάδων πεζοπόρων από όλη την Ελλάδα, ευνοώντας τη γνωριμία ηθών, εθίμων, πολιτισμού και νοοτροπίας.
Οι ενδιαφερόμενοι τοπικοί παραγωγοί που επιθυμούν να εκθέσουν τα προϊόντα τους, μπορούν να το δηλώσουν στη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. (Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου, Ν.Πλαστήρα 19) και στα τηλ. 26910-28210 & 26910-68308, καθημερινά 9 π.μ. έως 4 μ.μ., ή στέλνοντας δήλωση ενδιαφέροντος στο e-mail dhkepaigialeias@gmail.com
Pelop.gr