Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΗΠΑ. Ο σιδηροδρομικός σταθμός της Νέας Υόρκης ανοίγει τις πύλες του υπέρ της πάλης

Αγώνες Ρώσων και Αμερικανών αθλητών στο κεντρικό τέρμιναλ της αμερικανικής μεγαλούπολης
http://www.tovima.gr/themes/1/default/media/home/clear.gif  http://www.tovima.gr/themes/1/default/media/home/clear.gif
 Του Γιάννη Γεωργάκη 

Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της Ν. Υόρκης, ο ιστορικός «Γκραν Σέντραλ»  που άνοιξε τις πύλες του στο κοινό το 1913 και σήμερα είναι ένα από τα πλέον επισκέψιμα αξιοθέατα της αμερικανικής μεγαλούπολης, θα φιλοξενήσει την αναμέτρηση παλαιστών των ΗΠΑ και της Ρωσίας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διεξάγονται παγκοσμίως με θέμα «διατηρείστε την πάλη στο ολυμπιακό πρόγραμμα».

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικής Πάλης «FILA» κ.Νέναντ Λάλοβιτς σε συνέντευξη Τύπου από το Σότσι της Ρωσίας που τον αρχόμενο Φεβρουάριο θα φιλοξενήσει τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, η αναμέτρηση των Αμερικανών και Ρώσων των αθλητών της ελευθέρας πάλης στον πιο πολυσύχναστο σταθμό του κόσμου θα διεξαχθεί στις 15 Μαΐου. Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην Τιφλίδα της Γεωργίας όπου είχε κληθεί να παρευρεθεί ο εκτελεστικός διευθυντής της ομοσπονδίας πάλης των ΗΠΑ κ. Ρικ Μπέντερ.
«Η FILA ανακήρυξε τον Μάιο παγκόσμιο μήνα για πάλη. Η κεντρική εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Γκραν Σέντραλ της Ν. Υόρκης με την αναμέτρηση των παλαιστών των ΗΠΑ και της Ρωσίας, ενώ θα ακολουθήσει η αναμέτρηση των παλαιστών των ΗΠΑ και του Ιράν στο Σαν Φρανσίσκο. Το Ιράν, η Ρωσία και οι ΗΠΑ ένωσαν τις δυνάμεις τους υπέρ της πάλης. Η πάλη ενώνει. Θα ακολουθήσει τον Μάιο ειδική συνεδρίαση και πρωινό στην έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ)» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Λάλοβιτς.