Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Επιταχύνει η κυβέρνηση τις διαδικασίες για τις ιδιωτικοποιήσεις στις μεταφορές


ΟΡΟΣΗΜΟ Ο ΜΑΡΤΙΟΣ



Ο Μάρτιος αποτελεί μήνα-ορόσημο, καθώς μέχρι το τέλος του θα έχουν μεταφερθεί στο Ταμείο αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η ROSCO, ενώ παράλληλα θα έχουν βγει στον αέρα και οι δύο διαγωνισμοί για την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων.

Για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για την οποία έχουν ήδη οριστεί σύμβουλοι ιδιωτικοποίησης, παραμένει ζωηρό το ενδιαφέρον των ρωσικών σιδηροδρόμων, εκπρόσωποι των οποίων μαζί με τον Ρώσο πρέσβη συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης, το ενδιαφέρον είναι υπαρκτό, αν και δεν έχει αποτυπωθεί ακόμα συγκεκριμένα, καθώς οι Ρώσοι βρίσκονται στη φάση της διερεύνησης. Αλλωστε οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι ακόμα είναι αρκετά νωρίς, δεδομένου ότι ο διαγωνισμός αναμένεται να βγει στον αέρα τον προσεχή Ιούνιο.
Γεγονός είναι, πάντως, ότι έως τώρα δεν έχει αποσαφηνιστεί τι ύψους επένδυση σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν οι Ρώσοι στους ελληνικούς σιδηροδρόμους, οι οποίοι λίγους μήνες νωρίτερα είχαν επιθεωρήσει τις εγκαταστάσεις του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Την ίδια στιγμή σε δύο «μπουκέτα» και ισάριθμους διαγωνισμούς, οι οποίοι θα έχουν βγει στον αέρα έως τα τέλη Μαρτίου, αναμένεται να ομαδοποιηθούν τα περιφερειακά αεροδρόμια που πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν.

E-go.gr