Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Σακέλλης: Αν είχαμε τα λεφτά του ΟΣΕ κάθε επιβάτης θα έπαιρνε επτά ευρώ?


Την απαλλαγή από τον κρατικό εναγκαλιασμό ζήτησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Μιχάλης Σακέλλης σε ομιλία του μετά τη συνεδρίαση της ΓΣ του Συνδέσμου. Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά «αν τα χρήματα που στοιχίζει ο ΟΣΕ στον κρατικό προϋπολογισμό τα έδιναν στην ακτοπλοία όχι μόνο θα ταξίδευαν δωρεάν οι επιβάτες και τα οχήματα αλλά θα έπαιρνε ο κάθε επιβάτης επτά ευρώ ως επιδότηση.»
Επίσης κατέκρινε το σύστημα των υποχρεωτικών εκπτώσεων επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο αδιανόητο για τα σούπερ μάρκετ αλλά υποχρεωτικό για την ακτοπλοία» και προσέθεσε:
«Οι εταιρείες αντιμετωπίζονται σαν δημόσιες όταν πρόκειται να μπουν υποχρεώσεις και σαν ιδιωτικές όταν αφορά επίλυση των προβλημάτων.


Ειδικότερα ο πρόεδρος του ΣΕΕΝ επεσήμανε μεταξύ άλλων: - Μετά τον Σεπτέμβριο έχουν αποσυρθεί πλοία έχουν διακοπεί γραμμές και προβλήματα επαναδρομολόγησης πλοίων. Οι ζημιές φθάνουν τα 850 εκατομμύρια ευρώ ενώ μόνο το 2012 ανήλθαν στα 200 εκατ. και για να καλυφθούν χρειάζεται αύξηση κίνησης κατά 40%.
Όμως δεν είναι καθόλου καλές οι προοπτικές για την καλοκαιρινή περίοδο.
Χρειάζονται συντονισμένες προσπάθειες από την κυβέρνηση σε πολλούς τομείς. 
Τα πλοία καταναλώνουν εάν εκατομμύριο τόνους καυσίμων ετησίως. - Εάν απαλλαγεί η ακτοπλοία από δημόσιες υπηρεσίες και υποχρεώσεις τότε δεν θα έχουμε ανάγκη κανέναν».

marinews
zougla.gr
 "Σ.Ν" Λαμπρά....