Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Την Παρασκευή 1 Μαρτίου Υπογράφεται η σύμβαση ΤΡΑΙΝΟΣΕ - HP - Cosco


Εγκαίνια της σιδηροδρομικής γραμμής Ικόνιο-Θριάσιο στις 28/2

Φώτης Φωτεινός

Έπειτα από καθυστερήσεις ετών και παλινωδίες, την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου εγκαινιάζεται η σιδηροδρομική γραμμή Ικόνιο – Θριάσιο με δοκιμαστικά δρομολόγια.
 Στην τελετή θα παραστούν οι υπουργοί Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης.

Την Παρασκευή 1 Μαρτίου θα υπογραφτεί η εμπορική συμφωνία μεταξύ της TΡΑΙΝΟΣΕ και των Cosco και HP. Η συμφωνία προβλέπει σε πρώτη φάση, δυο τρένα την εβδομάδα με προιόντα της HP από τον Πειραιά προς την Τσεχία, όπου διατηρεί εργοστάσιο η αμερικανική εταιρεία. Eφόσον πάνε καλά τα πρώτα δρομολόγια και τηρηθούν οι συμβατικοί δρόμοι, τότε θα αυξηθούν οι συχνότητές τους όσο και οι δυνητικοί πελάτες της TΡΑΙΝΟΣΕ (Dell, Lenovo, Hyandai). 
Υπενθυμίζεται ότι η σιδηροδρομική γραμμή του Ικονίου, η οποία είναι αποκλειστικά για εμπορευματική χρήση, έχει μήκος 17 χλμ. Υπολογίζεται ότι θα συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη των συνδυασμένων εμπορευματικών μεταφορών, δίνοντας διέξοδο προς τον κεντρικό σιδηροδρομικό άξονα για τα εμπορεύματα που φτάνουν στη χώρα μας, από και προς το λιμάνι του Πειραιά, το οποίο δεν διέθετε σύνδεση με το σιδηροδρομικό δίκτυο.