Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Ξεκινά η μετακίνηση 1.891 «διαθέσιμων» υπαλλήλων



ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2.200 ΟΙ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

Παρά την καθυστέρηση των δύο εβδομάδων, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης βάζει μπρος το σχέδιο για τις μετακινήσεις σχεδόν 2.000 υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και θα κληθούν τις επόμενες ημέρες να καλύψουν κενές θέσεις του δημοσίου, κυρίως στα υπουργεία Δημόσιας Τάξης, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Υγείας και Δικαιοσύνης.


Πρόκειται, συγκεκριμένα, για το Πρόγραμμα Κινητικότητας των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης των θέσεών τους και το οποίο ενεργοποιείται με ανακοίνωση που εξέδωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης.
Ετσι, οι 1.891 «διαθέσιμοι» εντός 20 ημερών θα πρέπει να επιλέξουν μεταξύ 2.423 κενών θέσεων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από τις κενές θέσεις που υπάρχουν, τουλάχιστον 2.200 αφορούν τέσσερα υπουργεία, Δημόσιας Τάξης, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Υγείας και Δικαιοσύνης.
Με την εφαρμογή του προγράμματος κινητικότητας στο Δημόσιο, επιδιώκεται να στελεχωθούν ευαίσθητες υπηρεσίες πρώτης γραμμής με στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη, αναφέρεται στην απόφαση του υπουργείου και διευκρινίζεται ότι οι θέσεις αυτές είναι σε υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, όπως το ΕΚΑΒ, ο ΕΟΠΥΥ, τα νοσοκομεία, σε υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, όπως τα ασφαλιστικά ταμεία, ο ΟΑΕΔ και το ΣΕΠΕ, σε υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης, υπηρεσίες των δήμων, όπως τα ΚΕΠ, αλλά και υπηρεσίες του υπουργείου Δημόσιας Τάξεως, όπως αστυνομικές διευθύνσεις και τμήματα, τροχαία κ.λπ.
Οι θέσεις είναι 24% περισσότερες από τους υπαλλήλους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, ώστε να υπάρχουν επαρκή περιθώρια επιλογής, ενώ τα επόμενα βήματα μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι:
Εντός προθεσμίας 20 ημερών από τη δημοσίευση της ανακοίνωσης, οι προς μετάταξη υπάλληλοι υποβάλουν αίτηση - υπεύθυνη δήλωση προς το ΑΣΕΠ, σύμφωνα με υπόδειγμα που θα κοινοποιηθεί στους φορείς προέλευσης στην οικεία υπηρεσία Διοικητικού/ Προσωπικού, στην οποία δηλώνουν τους φορείς στους οποίους επιθυμούν να μεταταχθούν, με τη σειρά προτίμησής τους.
Το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) καταχωρίζει τη βαθμολογία και ακολούθως εκδίδει ενιαίο πίνακα βαθμολογίας, κατάταξης και διάθεσης των υπαλλήλων.
Στη συνέχεια, εκδίδεται η απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Υ.Δ.Μ.&Η.Δ.) για τη μετάταξη των υπαλλήλων, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Ταυτόχρονα, το Υ.Δ.Μ.&Η.Δ. αναλαμβάνει πρωτοβουλία να εξαιρέσει από τη διαδικασία της διαθεσιμότητας υπαλλήλους προερχόμενους από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, καθώς και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, λόγω της ιδιαιτερότητας της νησιωτικότητας.
Οι θέσεις έχουν ως εξής:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ: 2
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ: 21
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: 670
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ: 535
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ: 2
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ: 10
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ: 544
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: 126
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ: 32
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: 10
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ -ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ: 7
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ: 464
ΣΥΝΟΛΟ ΘΕΣΕΩΝ: 2.423
ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΡΟΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ: 1.891


"Εθνος"