Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Εκδρομή με τραίνο στο δίκτυο της Πελοποννήσου, 15 -18 Μαρτίου 2013


Μια ακόμη θεματική εκδρομή με τραίνο στην Πελοπόννησο πραγματοποιεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αυτή τη φορά με την ευκαιρία του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας, για τους φίλους του σιδηροδρόμου και της ταξιδιωτικής εμπειρίας με το τραίνο.
Η μεγάλη ζήτηση αλλά και ανταπόκριση στις προηγούμενες θεματικές εκδρομές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έδωσαν το κίνητρο για μια πλήρη ταξιδιωτική πρόταση με 3 διανυκτερεύσεις και τη μέγιστη δυνατή κάλυψη με το τραίνο στις ομορφιές του ιστορικού σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου.
Το πρόγραμμα της εκδρομής έχει ως εξής:
1η Ημέρα (Παρασκευή 15/3):     
Νωρίς το πρωί (07:40) συγκέντρωση στον σταθμό του προαστιακού «Δουκίσσης Πλακεντίας». Στις 08:00 επιβίβαση στον συρμό του προαστιακού και αναχώρηση για Κόρινθο.  Άφιξη μετά από περίπου μία ώρα στην Κόρινθο, όπου θα γίνει η μετεπιβίβαση στο υπερσύγχρονο τραίνο μας ειδικά ναυλωμένο για εμάς τους εκδρομείς, με το οποίο θα πραγματοποιήσουμε ένα μαγευτικό τετραήμερο ταξίδι στην Πελοπόννησο που ίσως να κάνει το χρόνο να κυλά αργά. Αναχώρηση στις 09:15 διασχίζοντας μικρά χωριά και εκτάσεις, γεμάτες με ελαιόδεντρα και εσπεριδοειδή. Μετά τη διάβαση της ιστορικής τοποθεσίας των Δερβενακίων, όπου έγινε η ομώνυμη μάχη κατά την Ελληνική Επανάσταση, συνεχίζουμε στην πεδιάδα του Άργους περνώντας από τις Μυκήνες. Έπειτα από ταξίδι μιας ώρας και κάτι φθάνουμε στο Ναύπλιο, την πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους, όπου θα έχουμε χρόνο για ξεκούραση και βόλτα στην πόλη (1,5 περίπου ώρα).  Στις 13:00 αναχωρούμε για τον σταθμό των «Μύλων», με το εντυπωσιακό μηχανοστάσιο. Στάση για γεύμα, με γαστριμαργικές απολαύσεις στα εστιατόρια της περιοχής. Αναχώρηση στις 15.00.  Διασχίζοντας μια διαδρομή από πολλές και περίτεχνες γέφυρες, θα περάσουμε από τη διάβαση του δρόμου με τη γνωστή στους ντόπιους ονομασία «Μαυρογιαλούρος» και τον σταθμό της Ανδρίτσας, με κυρίαρχο το μνημείο των δολοφονηθέντων Ελλήνων το 1943 από τους Γερμανούς κατά την Κατοχή.  Συνεχίζουμε την πορεία μας, διασχίζοντας τον Αχλαδόκαμπο, το όνομα του οποίου οφείλεται πιθανότατα στη φράση αποχαιρετισμού «Ax Λαδόκαμπε», που αναφώνησε ο Τούρκος πασάς Ισμέτ-Ρεζή-Πασά, σε άπταιστα ελληνικά, όταν άφηνε οριστικά τούτο τον τόπο, για να γλιτώσει από τους επαναστατημένους Έλληνες, το 1821.  Αφού διασχίσουμε τη μακρύτερη και ψηλότερη επί ξηράς, γέφυρα στην Πελοπόννησο (280 μ. μήκος και 80 μ. ύψος), φθάνουμε στην Τρίπολη, όπου θα κάνουμε μισή ώρα στάση για καφέ. Αναχώρηση και αφού περάσουμε το χωριό Μάκρη, ανηφορίζουμε για το πέρασμα του «Καλογερικού» (814 μ. υψόμετρο), το ψηλότερο σιδηροδρομικό σημείο στην Ελλάδα. Συνεχίζουμε περνώντας από τους σταθμούς Λεύκτρο και Τριπόταμο ( περιοχή Μεγαλοπόλεως ) και από τα χωριά Παραδείσια, Χράνοι, τον σταθμό του Ίσσαρη, τις γέφυρες Φτερόλακα, Κοκκινόλακα και του Σαφλά. Αργά το απόγευμα φθάνουμε στο Ζευγολατιό, όπου θα κάνουμε την τελευταία μας στάση. Εκεί θα έχουμε τη δυνατότητα να γευτούμε το γνωστό ντόπιο παστέλι και γλυκά του κουταλιού.Αφήνοντας πίσω μας την ορεινή διαδρομή που μας μάγεψε και γαλήνεψε τις ψυχές μας, περνάμε από μερικά μικρά χωριουδάκια και το βράδυ φθάνουμε στην Καλαμάτα. Τακτοποίηση στα ξενοδοχεία.  Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα (Σάββατο 16/3):     
Μετά το πρόγευμα στο ξενοδοχείο, ημέρα ελεύθερη για να γνωρίσουμε την όμορφη πρωτεύουσα της Μεσσηνίας και να διασκεδάσουμε παρακολουθώντας τις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου.  Εναλλακτικά μπορούμε να επισκεφθούμε, προαιρετικά, το ωραιότερο λιμναίο σπήλαιο στον κόσμο, το σπήλαιο Διρού, περνώντας από πολλά χωριά της Μεσσηνιακής Μάνης (Καρδαμύλη, Στούπα κ.α.).  Όσες φορές κι αν το επισκεφθεί κανείς, δε χορταίνει το μάτι να παρακολουθεί με θαυμασμό, αυτά που η φύση έχει προσφέρει. Για 45 λεπτά, μέσα από μια δαιδαλώδη διαδρομή στον υπόγειο ποταμό, ο επισκέπτης παρακολουθεί άφωνος. Το μεσημέρι αφού γευματίσουμε στην Αρεόπολη ή στο γραφικό παραθαλάσσιο χωριό Λιμένι, επιστρέφουμε στην Καλαμάτα. Η δεύτερη εναλλακτική επιλογή, προαιρετικά, είναι να κάνουμε το γύρο του άλλου μεσσηνιακού ακρωτηρίου, περνώντας από Κορώνη, Μεθώνη και να καταλήξουμε στην Πύλο, όπου θα γευματίσουμε. Επιστροφή στην Καλαμάτα.  Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα (Κυριακή της Αποκριάς 17/3):     
Τη σημερινή ημέρα, αφού πάρουμε πρωινό, στις 08:30 θα μεταφερθούμε στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, όπου στις 09:00 θα αναχωρήσει το τραίνο μας. Θα ακολουθήσουμε ημι-πεδινή πορεία, διερχόμενοι από πολλά κεφαλοχώρια της Άνω Μεσσηνίας, όπως το Δώριο και το Κοπανάκι.  Διασχίζοντας 4 μεγάλα πέτρινα τοξωτά γεφύρια, φθάνουμε στον Καλό Νερό, όπου θα υπάρξει μισής ώρας στάση για καφέ. Από εκεί ακολουθώντας την ακτογραμμή, περνάμε από τη Ζαχάρω και τη λιμνοθάλασσα του Καϊάφα με το ομώνυμο πευκοδάσος, όπου θα κάνουμε στάση μισής ώρας, για μια μικρή περιήγηση και φωτογραφίες. Συνεχίζοντας και διασχίζοντας τον Αλφειό ποταμό περνώντας από την εντυπωσιακή και μακρύτερη γέφυρα του Ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου, φθάνουμε το μεσημέρι στην ξακουστή Ολυμπία.  Μεταφορά στα ξενοδοχεία μας και τακτοποίηση στα δωμάτια.  Απόγευμα ελεύθερο για ξεκούραση και βόλτα στο χωριό.  Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα (Καθαρά Δευτέρα 18/3):     
Πρωινό στο ξενοδοχείο και πολύ νωρίς θα μεταφερθούμε στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας, όπου θα ξεναγηθούμε και επίσκεψη στο Μουσείο.  Εν συνεχεία μεταφορά στον σιδηροδρομικό σταθμό όπου αναχωρούμε για να ολοκληρώσουμε τον σιδηροδρομικό γύρο της Πελοποννήσου. Ακολουθώντας την πορεία μας προς την Πάτρα, θα περάσουμε από μεγάλα κεφαλοχώρια και πόλεις όπως η Αμαλιάδα (στάση για καφέ), η Γαστούνη, τα Καβάσιλα ,η Ανδραβίδα, τα Λεχαινά (στάση μισής ώρας), η Λάππα και η Κάτω Αχαϊά.  Το μεσημέρι, στις 14:30 περίπου, άφιξη στην Πάτρα. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα και για να γευματίσουμε με παραδοσιακά σαρακοστιανά εδέσματα.  Στις 16:45 αναχωρούμε από την αχαϊκή πρωτεύουσα, με λεωφορείο για Κιάτο, απ’ όπου επιβιβαζόμαστε και πάλι στον προαστιακό και επιστρέφουμε στην Αθήνα.  

Το πακέτο περιλαμβάνει:
Εισιτήριο του προαστιακού σιδηροδρόμου από τον σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας προς Κόρινθο.   
Εισιτήριο του προαστιακού σιδηροδρόμου από Κιάτο προς Δουκίσσης Πλακεντίας.        
Εισιτήριο του ναυλωμένου υπερσύγχρονου τραίνου για όλη την διαδρομή (Κόρινθος - Πάτρα).
Δύο (2) διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο σε ξενοδοχείο της επιλογής σας στην Καλαμάτα.
Μία (1) διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο σε ξενοδοχείο της επιλογής σας στην Ολυμπία.
Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο (Σύνολο 3).    
Δείπνο καθημερινά στο ξενοδοχείο (Σύνολο 3). Στην περίπτωση Ημιδιατροφής.           
Έμπειροι συνοδοί καθ’ όλη την διάρκεια του ταξιδίου.
Ξενάγηση καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού και στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας.
Μεταφορά με τουριστικό λεωφορείο για την διαδρομή Πάτρα - Κιάτο.   
Οι μεταφορές από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς προς τα ξενοδοχεία σας και αντιστρόφως.           
Ασφάλεια αστικής ευθύνης με την Ευρωπαϊκή πίστη (AΡ. ΣΥΜΒ.: 63330 / 91926) & Φ.Π.Α


Πληροφορίες
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Τα εισιτήρια διατίθενται από το Γραφείο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Σίνα 6, Αθήνα. Τηλ. επικοινωνίας: 210 3624406, 210 3621039 κος Πολίτης (ώρες λειτουργίας 8:00-15:30 Δευτέρα έως Παρασκευή).