Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Σαμαράς και Χατζηδάκης στο λιμάνι του Πειραιά για τα εγκαίνια σιδηροδρομικής γραμμής


Στον Πειραιά θα βρεθεί αύριο σύσσωμη η ηγεσία το υπουργείου Ανάπτυξης με επικεφαλής τον υπουργό Κ. Χατζηδάκη αλλά και η ηγεσία του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς όπως έγραψε νωρίτερα το TheSeaNation θα ξεκινήσει επίσημα η λειτουργία της γραμμής που θα συνδέει σιδηροδρομικά το εμπορικό λιμάνι του Πειραιά με το Θριάσιο και το διεθνές σιδηροδρομικό δίκτυο.
Η γραμμή θεωρείται υψίστης σημασίας καθώς ως γνωστόν επ' αυτής «πατάει» η συμφωνία της HP με την Cosco, συμφωνία η οποία αναμένεται επίσης να λάβει πανηγυρικό χαρακτήρα τη Παρασκευή με την έλευση του Πρωθυπουργού στο λιμάνι του Πειραιά.
Από την πλευρά των τεχνικών υπηρεσιών του ΟΣΕ ο αγώνας δρόμου που συνέβη όλο το μήνα ήταν επιτυχής καθώς τηρήθηκαν τα χρονοδιαγράμματα και αποφεύχθηκαν εμπλοκές που ενδεχομένως θα δημιουργούσαν άσχημη εικόνα καθ' ην στιγμή η χώρα προσπαθεί να προσελκύσει μεγάλες επενδύσεις αλλά και συμφωνίες του εύρους της HP.
Τη Παρασκευή δεν αποκλείεται ο Πρωθυπουργός να αναφερθεί στους γενικότερους σχεδιασμούς προσέλκυσης επενδύσεων στον λιμενικό τομέα χωρίς να αποκλείεται επίσης η αναφορά σε διαδικασίες αφού καλά πληροφορημένες πηγές θέλουν και το ΤΑΙΠΕΔ να είναι έτοιμο να παρουσιάσει το τι και το πώς των διαδικασιών που θα ακολουθηθούν για τις ιδιωτικοποιήσεις – παραχωρήσεις των λιμενικών εγκαταστάσεων.
TheSeaNation