Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Νέα απεργία στο Μετρό - Στάσεις σε ΗΣΑΠ & Τραμ – Η διοίκηση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων



Η σημερινή απεργία κρίθηκε παράνομη από τα δικαστήρια

Νέα 24ωρη για την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου στο Μετρό, για 7η συνεχόμενη ημέρα, εξήγγειλε το σωματείο των εργαζομένων. Η σημερινή απεργία κρίθηκε παράνομη από τα δικαστήρια και η διοίκηση τούς ζήτησε να επιστρέψουν στην εργασία τους, αφήνοντας ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο των απολύσεων σε διαφορετική περίπτωση.


Στάση εργασίας για την Τετάρτη 12 με 4 εξήγγειλαν ΗΣΑΠ και Τραμ.

Παράλληλα, αυτή την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας και γενική συνέλευση από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Στο μεταξύ, την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και στον ΟΣΕ αποφάσισε η κοινή συνέλευση των σωματείων των αστικών συγκοινωνιών και των σιδηροδρομικών.

Επίσης, αναμένεται να πραγματοποιήσουν και στάση εργασίας την Τρίτη 29 Ιανουαρίου χωρίς ωστόσο ακόμα να εχει γνωστοποιηθεί η ώρα.

Προειδοποιούν ότι όλα τα σωματεία στις συγκοινωνίες αλλά και στον ΟΣΕ θα προχωρήσουν άμεσα σε κινητοποιήσεις, αν η κυβέρνηση αποπειραθεί να επιτάξει τους απεργούς του Μετρό.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στο Μετρό, αντιδρούν στην ένταξη τους στο ενιαίο μισθολόγιο.

Στο μεταξύ, εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε από την προϊστάμενη της Eισαγγελίας Αθηνών, Παναγιώτα Φάκου, έπειτα την ανακοίνωση στοιχείων από το υπουργείο Ανάπτυξης σύμφωνα με τα οποία εκατοντάδες εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις μέσων μαζικής μεταφοράς δηλώνουν είτε ασθενείς, είτε αδειούχοι χωρίς να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους προς εξυπηρέτηση του κοινού κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων τις οποίες και πληρώνονται.

Παράλληλα, η προϊστάμενη της Εισαγγελίας ζήτησε και έλαβε τη δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομες τις κινητοποιήσεις στα μέσα σταθερής τροχιάς προκειμένου να διερευνηθεί εάν με τη συνέχιση των κινητοποιήσεων διαπράττεται το αδίκημα της παράβασης περιεχομένου δικαστικής απόφασης.

Skai.gr