Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Σύσκεψη στην Αθήνα για θέματα ΟΣΕ σε Τρίκαλα και Καλαμπάκα


Στο γραφείο του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΣΕ κ. ΘΕΟΦΑΝΌΠΟΥΛΟΥ , έγινε σύσκεψη για τα προβλήματα που υπάρχουν στον νομό Τρικάλων με πρωτοβουλία του Βουλευτή Τρικάλων κ. Μιχάλη Ταμήλου και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού.

Συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μιχαλάκης , ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παζαΐτης και ο Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού κ. Γρηγόρης Σαμπατακάκης.
Εξετάσθηκαν διεξοδικά όλα τα εκκρεμή ζητήματα που αφορούν το σιδηροδρομικό δίκτυο Καλαμπάκα - Τρίκαλα.
1. Ολοκλήρωση των ημιτελικών υπόγειων διαβάσεων στα Σαράγια και στο Γκαζέλο με την επικείμενη κατακύρωση του αποτελέσματος της δημοπρασίας στην εταιρεία 3Κ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. και την έναρξη των εργασιών εντός του πρώτου εξαμήνου.
2.Συντονισμός ενεργειών για την ορθή κατασκευή της ισόπεδης διάβαση Κηπακίου, επί του περιφερειακού δρόμου "Δέλτα Καλαμπάκας - Μύλος Τσαγκάδα ", ώστε να αποφευχθεί η επιβάρυνση στην συνοικία του Κηπακίου από την διέλευση των οχημάτων.
3.Εξεύρεση λύσης για την διαπλάτυνση της ισόπεδης διάβασης στην Θεόπετρα επί της Εθνικής Οδού Τρικάλων - Καλαμπάκας.
Τέλος συμφωνήθηκε η κοινή δράση της Περιφέρειάς Θεσσαλίας και του ΟΣΕ για την ολοκλήρωση της μελέτης για την Ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής Παλαιοφάρσαλος - Καλαμπάκας.
Ο κ. Θεοφανόπουλος δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα έχει πλήρη την τεχνοοικονομική μελέτη που θα καθορίσει το κόστος κατασκευής του έργου.
Ο κ. Αγοραστός διαβεβαίωσε ότι εφόσον έχει έγκαιρα την πλήρη μελέτη η Περιφέρεια Θεσσαλίας μπορεί να εξασφαλίσει την αναγκαία πίστωση για την άμεση κατασκευή του έργου.
Σε επόμενη συνάντησης αναμένεται να γίνει σε ένα μήνα περίπου θα επανεξετασθούν τα δεδομένα με την προσδοκία της επίλυσης όλων των θεμάτων αφού διαπιστώθηκε η πολιτική βούληση της κυβέρνησης να υποστηρίξει το σύνολο του έργου.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΑΜΗΛΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΡΙΚΆΛΩΝ

Kalabakasity.gr