Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Χωρίς τρένα και προαστιακό αύριο και μεθαύριο


Κανένας συρμός της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν θα κυκλοφορήσει στο εθνικό και προαστιακό σιδηροδρομικό δίκτυο την Τετάρτη και την Πέμπτη, λόγω της 48ωρης απεργίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), η οποία αντιδρά στην απόσχιση της μονάδας συντήρησης του ΟΣΕ και την αποκρατικοποίησή της. 
Μάλιστα, λόγω της απεργίας δεν θα υπάρχει σύνδεση του Μετρό με το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», διότι η σιδηροδρομική γραμμή πέραν του σταθμού «Δουκίσσης Πλακεντίας» ανήκει στον ΟΣΕ και ελέγχεται από αυτόν. 
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου και την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου «καταργούνται όλες οι επιβατικές και εμπορικές αμαξοστοιχίες του δικτύου, καθώς και τα λεωφορεία που πραγματοποιούν εσωτερικές μεταφορές εντός του Δικτύου, εκτός των τουριστικών τραίνων στις διαδρομές Διακοπτό-Καλάβρυτα και Ολυμπία-Πύργος-Κατάκολο».
Παράλληλα, σήμερα  Τρίτη 18 Δεκεμβρίου (προηγούμενη ημέρα της απεργίας):

1. Μεταξύ Αθηνών - Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολης – Δικαίων καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή οι αμαξοστοιχίες :
- 500 (Αθήνα – Θεσσαλονίκη),
- 501 (Θεσσαλονίκη- Αθήνα),
- 1686 ( Αλεξανδρούπολη-Δίκαια).

2. Μεταξύ Αθηνών – Χαλκίδας – Αθηνών καταργείται  σε όλη της τη διαδρομή η αμαξοστοιχία 2536.

3. Μεταξύ Θεσσαλονίκης – Έδεσσας - Φλώρινας– Θεσσαλονίκης καταργούνται  σε όλη τους τη διαδρομή η αμαξοστοιχίες 743 και IC 85.

4. Μεταξύ Θεσσαλονίκης – Λάρισας – Θεσσαλονίκης καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή οι αμαξοστοιχίες 3593 και 3592. 

5. Μεταξύ Λάρισας – Βόλου-Λάρισας καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή οι αμαξοστοιχίες 2576 και 2577.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ επισημαίνει ότι μεταξύ Αθηνών - Θεσσαλονίκης – Αθηνών οι αμαξοστοιχίες 500 και 501 θα κυκλοφορήσουν χωρίς τα διδάπεδα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων, μετά τη λήξη της απεργίας από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα. 

Επίσης, την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου (επόμενη ημέρα της απεργίας):

- Μεταξύ Αλεξανδρούπολης – Δικαίων καταργείται η αμαξοστοιχία 1681.
 
- Μεταξύ Φλώρινας-Θεσσαλονίκης καταργείται η αμαξοστοιχία IC 82.

Ακόμη, όπως αναφέρεται, «δεν θα εξασφαλίζεται Υπηρεσία Κυκλοφορίας για τους συρμούς του Μετρό, στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο την Τετάρτη και Πέμπτη 19-20.12.2012  καθ’ όλο το 48ωρο».