Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ



 Με Κοινοβουλευτική παρέμβαση, ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, μέσω της Αναφοράς που κατέθεσε προς τον Υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κωστή Χατζηδάκη, έθεσε στη Βουλή το ζήτημα της αλλαγής των δρομολογίων της Προαστιακής Γραμμής Θεσσαλονίκης – Έδεσσας – Θεσσαλονίκης, σύμφωνα και με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας.



Η τροποποίηση των συγκεκριμένων δρομολογίων, έχει ως συνέπεια την αναστάτωση και ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού που χρησιμοποιεί τα εν λόγω δρομολόγια, προκειμένου να μετακινηθούν στις πόλεις της Αλεξάνδρειας, της Βέροιας και της Θεσσαλονίκης για να εργαστούν καθημερινά.

Ειδικότερα, στην αναφορά του, ο Βουλευτής σημειώνει ότι: «Η συγκεκριμένη ενέργεια από την πλευρά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., δημιουργεί πλείστα προβλήματα στο επιβατικό κοινό, καθώς η πλειονότητα των επιβατών που εργάζονται σε πόλεις του Νομού Ημαθίας, δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετηθούν από τα νέα δρομολόγια, δεδομένου ότι τα νέα ωράρια των δρομολογίων δεν συνάδουν με τις ώρες εργασίας των επιβατών. Με δεδομένο ότι, τα δρομολόγια της προαστιακής γραμμής Θεσσαλονίκης – Έδεσσας – Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν μεγάλη πληρότητα και επιβατική κίνηση, το γεγονός ότι οι επιβάτες έχουν εκδόσει κάρτες διαρκείας, τις οποίες  δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν και με δεδομένη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, είναι άμεση η ανάγκη να επανεξεταστεί η εν λόγω αλλαγή,  προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του επιβατικού κοινού».
Γι’ αυτούς τους λόγους, ο κ. Βεσυρόπουλος, αιτήθηκε την άμεση παρέμβαση του Υπουργού και στήριξη του αιτήματος των πολιτών, που πλήττονται από την εν λόγω αλλαγή των δρομολογίων.

.imerisia-ver.gr