Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Πρώτοι στη σειρά για εφεδρεία οι υπάλληλοι οργανισμών που κλείνουν


Ποιοι βγαίνουν σε εφεδρεία... νέου τύπου; Επί της ουσίας είναι όλοι όσοι θέλουν περί τα τρία χρόνια να βγουν στη σύνταξη και επί της ουσίας θα δοθούν αντικίνητρα παραμονής, δηλαδή η κυβέρνηση θα τους σπρώξει στη σύνταξη κάνοντας ασύμφορη την παραμονή τους στο δημόσιο

αλλά και εκείνοι οι υπάλληλοι που είναι κοντά στην τριετία για τη σύνταξη και στους οποίους θα δοθούν κίνητρα ώστε να συμπληρώσουν τα έτη για να περάσουν με τη σειρά τους στη νέου τύπου εφεδρεία.

Ωστόσο οι υπάλληλοι αυτοί δεν επαρκούν για να “πιάσει” η κυβέρνηση τα ¨νούμερα που απαιτεί η τρόικα, τις 150.000 αποχωρήσεις δηλαδή τα επόμενα τρία χρόνια.


Έτσι πρώτοι στο στόχαστρο μπαίνουν οι υπάλληλοι των οργανισμών που βρίσκονται προς συγχώνευση ή κατάργηση.
Οι υπάλληλοι αυτοί των περίπου 250 οργανισμών στους οποίους με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα μπει λουκέτο και ειδικά όσοι ανήκουν στις κατηγορίες βασικής ή μέσης εκπαίδευσης πολύ δίσκολα θα βρουν μια θέση στους νέους οργανισμούς και έτσι όλα δείχνουν πως θα είναι αυτοί που θα συμπληρώσουν τους αριθμούς που απαιτούνται για τις αποχωρήσεις.



Ταυτόχρονα στο στόχαστρο μπαίνουν όλοι οι υπάλληλοι που έχουν πειθαρχικά παραπτώματα ή βρίσκονται σε μακροχρόνια άδεια λόγω προβλημάτων.

newsit