Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Ένας Έλληνας μηχανικός επιλέγει για την επιβλέψει του μεγαλυτέρου σιδηροδρομικού έργου του Κόσμου που θα κατασκευαστεί στην Σαουδική Αραβία

Ο κ. Απόστολος Φώλας, πρώην Αρχιμηχανικός του ΟΣΕ, είναι άνθρωπος που επιλέγει,    υστέρα από συζητήσεις και συνεντεύξεις 3 μηνών με τις εμπλεκόμενες κατασκευαστικές εταιρείες και τους Σαουδαραβικούς σιδηροδρόμους, να αναλάβει  καθήκοντα του Διευθυντή Έργου (Construction manager), για την κατασκευή του μεγαλύτερου σιδηροδρομικού έργου του κόσμου.

Πρόκειται για κατασκευή νέων σιδηροδρομικών γραμμών υψηλών ταχυτήτων συνολικού μήκους 2.500 χιλιομέτρων περίπου καθώς και την κατασκευή των ενδιαμέσων σταθμών, σταθμών εμπορευμάτων και σταθμών διαλογής. Κατασκευάστρια είναι η κοινοπραξία τεσσάρων κολοσσών¨:  LOUIS BERGER GROUP - CANARAIL- SYSTRA - SCEC-KHATIB & ALAMI, που είναι αντίστοιχα αμερικανικών, καναδικών, γαλλικών και αραβικών συμφερόντων. Η δαπάνη του έργου ανέρχεται σε αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε 3-4 χρόνια.
                       Υπερήφανοι  οι σιδηροδρομικοί
Η είδηση της ανάληψης της επίβλεψης του μεγαλύτερου σιδηροδρομικού έργου από τον κ. Απόστολο Φώλα  χαροποίησε ιδιαίτερα τους σιδηροδρομικούς οι όποιοι με τηλεφωνήματα τους στα «Σ.Ν» τον συγχαίρουν και του εύχονται καλή επιτυχία στο έργο του.  ο κ. Απόστολος Φώλας κατά την πολύχρονη θητεία στον σιδηρόδρομο άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο ως άνθρωπος όσο και ως γνώστης του αντικείμενου του σιδηρόδρομου. 
Τα «Σ.Ν.» ενώνουν τις ευχές τους μαζί με όλους τους Έλληνες για καλή επιτυχία στο έργο του.