Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Απομονωμένα τα Μαράσια, χωρίς ΚΤΕΛ και τρένο ο οικισμός

Στην εισαγγελία Ορεστιάδας δηλώνει έτοιμος να προσφύγει ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μαρασίων Ορεστιάδας κ. Χατζηγκακίδης, προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της συγκοινωνιακής σύνδεσης του οικισμού με την έδρα του Δήμου αλλά και τα Δίκαια.

Τους τελευταίους μήνες, όπως καταγγέλλει ο ίδιος, το ΚΤΕΛ πραγματοποιεί ένα δρομολόγιο στις 9 το πρωί κάθε Τρίτη, προς Ορεστιάδα και επιστροφή στις 12 το μεσημέρι, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να αδυνατούν να τακτοποιήσουν τις δουλειές τους, να επισκεφθούν γιατρούς και να προμηθευτούν τα φάρμακά...
τους. Την ίδια ώρα, δρομολόγια δεν πραγματοποιεί ούτε ο ΟΣΕ, μετά από τα πλημμυρικά φαινόμενα του Φεβρουαρίου.
Ο πρόεδρος του Τ.Σ., υποστήριξε ότι η διοίκηση του ΚΤΕΛ, σε απάντησή της σε σχετικό έγγραφο αίτημα που κατατέθηκε, ισχυρίστηκε ότι δεν συμφέρει οικονομικά η αύξηση των δρομολογίων από και προς τα Μαράσια.
Πηγή: ertonline.gr
Δήμητρα Παρασκευοπούλου

«Σ.Ν» Σύμφωνα με πληροφορίες, κλιμάκιο μηχανικών του ΟΣΕ μετέβηκε  στην περιοχή και κατέγραψε επί τόπου της ζημιές που προκάλεσε η θεομηνία στην περιοχή και συνέταξε πρωτόκολλο ζημιών, το οποίο στάλθηκε για έγκριση στον ΟΣΕ. Αμέσως μετά την έγκριση των δαπανών θα ξεκινήσουν τα έργα αποκατάστασης των ζημιών στην σιδηροδρομική γραμμή.