Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Μήπως τελικά ο Δήμος Φλώρινας ΔΕΝ θέλει το τρένο;

Στις 7 Φεβρουαρίου μετά από συνάντηση στην Αθήνα των βουλευτών Φλώρινας, του Δημάρχου Φλώρινας και εκπροσώπου του Δημάρχου Αμυνταίου με τον υπουργό Μεταφορών κ. Βορίδη, συμφωνήθηκε συγκεκριμένη διαδικασία για την επαναδρομολόγηση του τρένου σε σύντομο χρονικό διάστημα (Αρχές Μαρτίου).

Η απόφαση αυτή προχωρά την υλοποίηση των συμφωνηθέντων τον Ιούλιο στη Θεσσαλονίκη για οργανωμένες εκδρομές με τρένο στην περιοχή μας που ανέλαβαν να προωθήσουν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης και οι εκπαιδευτικοί παράγοντες της Κ. Μακεδονίας με σκοπό να διευκολύνουν την επαναδρομολόγηση της σιδ. Γραμμής Θεσσαλονίκη Φλώρινα. Το σχέδιο αυτό έχει το επιπλέον πλεονέκτημα της δημιουργίας ενός σημαντικού και εν πολλοίς πρωτοποριακού συστήματος συνδυασμένων συγκοινωνιών που θα ωφελήσει πολλαπλώς και τους κατοίκους και την οικονομική δραστηριότητα.
Ο Δήμος Φλώρινας, τους 13 μήνες που έχουν περάσει από τη διακοπή των δρομολογίων δεν έχει πάρει καμία πρωτοβουλία για την επαναδρομολόγηση. Υπήρξε βεβαίως η δημιουργία μιας επιτροπής αγώνα στο ηρωικό κατά τα άλλα Δημοτικό Συμβούλιο της 17ης Μαΐου 2011, μια επιτροπή όμως που ουδέποτε έκανε κάτι και δεν γνωρίζουμε αν συνεκλήθη καν ποτέ.
Ο Δήμος Αμυνταίου, που έχει πάρει πρωτοβουλίες όλο αυτό το διάστημα, ανταποκρίθηκε άμεσα, μετά την συνάντηση της 7ης Φεβρουαρίου, και εδώ και αρκετές μέρες έχει προσφέρει τα απαραίτητα λεωφορεία. Στην Φλώρινα όμως τα πράματα είναι διαφορετικά. Σε συνέντευξη τύπου στις 10/2 ο Δήμαρχος Φλώρινας αναφέρθηκε γενικόλογα στο θέμα, με «θα το δούμε», «αν θα προσλάβουμε οδηγό», κτλ κτλ. Έκτοτε σιωπή.
Οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι είναι έτοιμοι, ο ΟΣΕ συγύρισε το σταθμό και εξασφάλισε το προσωπικό, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει εξασφαλίσει τις αμαξοστοιχίες, ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει επαναβεβαιώσει τη διάθεσή του να υποστηρίξει το σχέδιο, ο Δήμος Αμυνταίου έχει προσφέρει τα απαιτούμενα λεωφορεία.
Κύριε Δήμαρχε Φλώρινας, δεν υπάρχουν άλλες δικαιολογίες, δεν υπάρχουν άλλες αφορμές. Διευθετήστε άμεσα το θέμα των λεωφορείων (γιατί όχι και με τα ΚΤΕΛ οι συνδυασμένες μετακινήσεις;), η υπομονή του κόσμου φτάνει τα όρια της, υπάρχουν άνθρωποι που δεν μετακινούνται μεταξύ Θεσσαλονίκης και Φλώρινας γιατί δεν μπορούν οικονομικά, υπάρχουν συνδημότες μας κοινωνικά αποκλεισμένοι. Πότε θα καταλάβετε επιτέλους ότι τα δεδομένα αλλάζουν με τρομακτικούς ρυθμούς;
Εκτός και αν τελικά δεν το θέλετε το τρένο στη Φλώρινα!

Κίνηση Φίλων Τρένου Φλώρινας