Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Διαμορφώνεται ο σταθμός του ΟΣΕ σε πάρκο

Μετά την διάθεση χώρου από τα 12 στρέμματα του σταθμού ΟΣΕ στα Μέγαρα για χρήση ως δημοτικού χώρου στάθμευσης, ήλθε η ώρα της διαμόρφωσης του χώρου και της απόδοσής του στην τοπική κοινωνία.

Στις 16 Φεβρουαρίου 2012 ξεκίνησαν οι υπηρεσίες του Δήμου Μεγαρέων με επικεφαλής τον Δήμαρχο και τον καθ’ ύλην αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Αθανάσιο Ζάλη την αφαίρεση παραπηγμάτων.
Η δράση αυτή της δημοτικής αρχής έρχεται μετά την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ του Δήμου Μεγαρέων και της θυγατρικής του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος, ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. να αποκτήσει την χρήση του οικοπέδου.
Ήδη από το τέλος του 2011 έχει διατεθεί τμήμα του οικοπέδου και χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης, γεγονός το οποίο έχει αποσυμφορήσει τους δρόμους του ιστορικού κέντρου της πόλης από σταθμευμένα οχήματα.
Μεταξύ των παρεμβάσεων οι οποίες προβλέπονται είναι η διαμόρφωση του κτηρίου του ΟΣΕ σε χώρο πολιτισμικών δράσεων, με Δημοτική Βιβλιοθήκη και Πινακοθήκη. Επιπροσθέτως προβλέπονται χώροι αναψυχής, περιπάτου και ανάπαυσης.
Σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του Δήμου Μεγαρέων «Η σειρά παρεμβάσεων η οποία θα ακολουθήσει, πρόκειται να ανατρέψει την αρνητική εικόνα του πρώην σταθμού στο κέντρο της πόλης».
Πηγή: www.megara.org